Companii CSR Stiri

Eficienta energetica in trei pasi

21 mai 2015 2 min

Eficienta energetica in trei pasi

Reading Time: 2 minute

Schneider Electric a lansat pe piata din Romania Smart Panel, un sistem de management al energiei care genereaza economii sustenabile in cladirile mici si mijlocii, precum spatii de birouri, centre comerciale sau hoteluri. Dezvoltat de Schneider Electric pe principiile „Masurati, Conectati si Economisiti”, Smart Panel este o solutie usor de implementat, ce raspunde nevoii urgente de a reduce costurile cu energia si de a indeplini normele europene pentru cladirile verzi, anunta compania, intr-un comunicat de presa.

„Eficienta energetica a devenit un factor decisiv de diferentiere in evaluarea unei cladiri. In contextul in care 20% din costurile de functionare a unei cladiri sunt aferente consumului de energie, reducerea acestuia a devenit o prioritate, corelata cu mentinerea unui nivel optim de confort si siguranta pentru ocupanti. Sistemul Smart Panel introduce un nou nivel in managementul energiei, simplificand conectarea cladirilor la economii semnificative de energie si la o amortizare rapida a investitiei”, a declarat Petre Butu (foto), Vicepresedinte al Diviziei Partner in cadrul Schneider Electric Romania.

Masurarea reprezinta un pas esential in managementul energiei. Contorizarea automata la sursa ofera o imagine clara asupra modului in care este utilizata energia, iar tablourile electrice sunt cea mai convenabila locatie pentru a colecta date despre consumul electric in intreaga cladire.

Componenta de conectare a noii soluţii Smart Panel este asigurata de integrarea sistemului de comunicatie Enerlin’X, care ofera interfata completa intre diferitele aparate electrice situate in tablourile de distributie si reteaua locala. Ethernetul este astazi cel mai raspandit protocol in cladiri profesionale, cu toate computerele conectate si cu legatura directa la internet, dispunand de cele mai mari capacitati de transmisie de date. Datorita Enerlin’X, tablourile electrice pot fi conectate la Ethernet, la fel de simplu ca orice alt aparat. De asemenea, cu ajutorul serverului Com’X 200, un registru de date inteligent, simplu de instalat si configurat, sunt adunate datele de la toate aparatele Enerlin’X din cladire si oferite spre utilizare bazei de date pe internet.

Managerii cladirilor au nevoie de acces in timp real la date si analize privind energia utilizata pentru a lua cele mai potrivite decizii in vederea optimizarii consumului si reducerii costurilor. StruxureWare Energy Operation reprezinta solutia accesibila care contribuie la obtinerea de economii de energie si la identificarea zonelor de eficienta energetica. O solutie de tip Software ca Serviciu (SaaS), bazata pe tehnologia cloud, Energy Operation este eficienta din punctul de vedere al costurilor, iar utilizatorii au acces la rapoarte personalizate pentru destinatarii lor, de oriunde si in orice moment, pentru a-si atinge obiectivele energetice.

Cladirile publice, comerciale si rezidentiale sunt responsabile de 38% din consumul de energie in Europa, utilizand mai multe resurse energetice chiar si decat mijloacele de transport (33%).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: