Companii Stiri

Electrica are un nou Consiliu de Administratie

14 dec. 2015 3 min

Electrica are un nou Consiliu de Administratie

Reading Time: 3 minute

Electrica, cel mai mare jucator din sectorul distributiei si furnizarii de energie electrica din Romania, are un nou consiliu de adminstratie: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Busu, Ioana Alina Dragan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma si Pedro Mielgo Alvarez.

Electrica va fi administrata de un Consiliu de Administratie compus din sapte membri, patru dintre administratori fiind independenti si neexecutivi. Pana in prezent, Consiliul de Administratie al Electrica SA a fost compus din cinci membri.

Sedintele Consiliului vor fi tinute in mod valabil in prezenta a cel putin cinci membri, dintre care doi membri vor fi obligatoriu independenti.

“Din punctul meu de vedere, Adunarea Generala a Actionarilor Electrica SA a ales astazi un Consiliu de Administratie foarte echilibrat, ce asigura si premizele continuitatii decizionale. Avem patru membri romani si trei straini, avem membri ai fostului Consiliu de Administratie care au fost realesi si, cel mai important, avem un Consiliu de Administratie format din profesionisti cu o vasta experienta, atat la nivel national, cat si la nivel international. Le urez succes si sunt convins ca Electrica va continua pe drumul reformei si al bunei guvernantei corporative, respectandu-si, totodata, angajamentele asumate prin prospectul de listare”, a declarat Ioan Rosca, director general al Electrica, intr-un comunicat de presa.

Arielle Malard de Rothschild este fondatorul diviziei de Piete Emergente al Bancii de Investitii Rothschild & CIE si este managing director si vicepresedinte pentru Europa de Est al Rothschild & CIE, dar si presedinte al Consiliului de Administratie al CARE France. A lucrat pentru Banca Mondiala si pentru Lazard, precum si in domeniul consilierii pe probleme financiare in Europa de Est si Africa de Nord. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administratie al Electrica SA.

Cristian Busu este din anul 2011 lector universitar in cadrul ASE Bucuresti, desfasurand numeroase activitati didactice. In prezent este Secretar de Stat in Ministerul Energiei. Intre anii 2000-2005 a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administratie al Electrica SA.

Ioana Alina Dragan si-a construit experienta profesionala activand deopotriva in domeniul privat in companii precum Siemens Romania, BRD-Groupe Societe Generale, dar si in domeniul public, respectiv in cadrul Ministerului Energiei. S-a specializat pe patru arii din domeniul financiar: bancar, garantii, trezorerie si proiecte de finantare. Din noiembrie 2015, a fost membru interimar al Consiliului de Administratie al Electrica SA.

Corina Georgeta Popescu este Secretar de Stat la Ministerul Energiei. Cu o vasta experienta in domeniul energetic, a condus Departamentul Exploatare la Electrica SA, a fost director la Sucursala Bucuresti OMV Trading GmbH Viena Austria si a coordonat Departamentul Power Assets la OMV Petrom. De asemenea, a fost Director de Reglementari si Supraveghere a Pietei Energetice in cadrul E.ON Romania si Director al Departamentului de Achizitie Energie Electrica la E.ON Moldova.

Michael Adriaan Maria Boersma este consultant senior, presedinte si membru in CA-ul mai multor companii, fundatii, institutii si organisme consultative. Intre 2003 si 2009, a fost director general si presedinte al Essent, cea mai mare companie integrata de utilitati din Olanda. A ocupat, in 2003, functia de presedinte al Shell Global Solutions. Este profesor de guvernanta corporativa in cadrul Universitatii TIAS din Olanda. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administratie al Electrica SA.

Bogdan George Iliescu are o bogata experienta in investment banking si, totodata, in calitate de administrator independent neexecutiv intr-una dintre cele mai mari zece companii din Romania. Din 2014, ocupa functia de director executiv BRD – Groupe Societe Generale Departamentul Corporate Finance. A fost implicat in misiuni de consultanta pentru statul roman privind privatizarile si a derulat mandate de cumparare pentru corporatii internationale. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti si detine o diploma de Master in management.

Pedro Mielgo Alvarez si-a dezvoltat cariera in sectorul energetic (petrol, gaze si electricitate), al ingineriei si comertului international. De-a lungul timpului, a ocupat functii executive dar si non-executive foarte importante in companii foarte mari, printre acestea numarandu-se Presedinte si CEO la Red Electrica Spania si Presedinte non-executiv la Madrilena Red de Gas (din 2011 pana in prezent). Este absovent al Universitatii Politehnice din Madrid si a urmat mai multe specializari, inclusiv la Stanford University.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: