Stiri

Elevii din București se întorc fizic la școală pentru o lună, înaintea vacanței de vară

18 mai 2021 2 min

Elevii din București se întorc fizic la școală pentru o lună, înaintea vacanței de vară

Reading Time: 2 minute

Mai este doar o lună până la vacanța de vară, iar elevii de gimnaziu și liceu din București care nu sunt în clasele terminale se pot întoarce fizic în bănci după o lungă perioadă de școală online. Începând de miercuri elevii vor fi prezenți în bănci, după ce rata de infectare a scăzut în Capitală a scăzut sub 1 la mie.

Ordinul comun semnat de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății specifică modalitatea prin care elevii vor participa la cursurile fizice din școli. Potrivit acestui document, în momentul în care rata de infectare dintr-o localitate scade sub 1 la mia de locuitori, elevii pot participa fizic la cursuri.
În momentul în care rata de infectare crește peste 1 la mia de locuitori, atunci cursurile fizice se suspendă, iar elevii vor face cursuri online.

Prefectul Capitalei a anunțat trecerea unităților de învățământ în scenariul verde

„Începând cu data de 19.05.2021 la nivelul unităților de învățământ din municipiul București activitățile didactice se pot desfășura cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în hotărârea CMBSU

Ministrul Educației: Teama excesivă de boală este o vulnerabilitate, elevul poate rămâne să învețe online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că teama excesivă de boală din partea părintelui sau a copilului poate fi trecută în categoria „vulnerabilități”, astfel că acei copii pot rămâne în continuare acasă, să învețe online, iar școala este obligată să îi asigure accesul la educație.

Întrebat ce se întâmplă în cazul părinților care se tem să-și trimită copiii la școală, deși copilul este bine și nu are simptome, ministrul a răspuns: „Nu știu, eu aș încadra asta la vulnerabilități. Teama exagerată este o vulnerabilitate. Cadrul legal acesta este: simptome specifice de orice fel sau vulnerabilități sau motive întemeiate. Sunt convins că în școli va exista înțelegere”.

În București, aproape 7.800 de elevi din București au cerut, din motive medicale, să facă în continuare cursuri online și după redeschiderea totală a școlilor.

Din motive de infrastructură, de miercuri, când vor fi redeschise școlile în totalitate, 5 unități de învățământ unde învață 2.922 de elevi vor continua cursurile online.

Luni erau confirmați cu COVID 43 de elevi, iar 31 clase sunt suspendate, potrivit prefectului Capitalei. De asemenea, sunt confirmați cu boala 20 de angajați din școli.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: