Companii Finanțe

Elvila, prima listare-surpriză din 2018

1 feb. 2018 < 1 min

Elvila, prima listare-surpriză din 2018

Reading Time: < 1 minut

Acțiunile producătorului de mobilă Elvila (simbol bursier ELV) au intrat la tranzacționare pe 1 februarie pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), în urma unei listări tehnice. Listarea a fost intermediată de compania de brokeraj IFB Finwest.

Prin listarea tehnică, o companie intră la tranzacționare fără a fi necesară nicio ofertă anterior listării, păstrându-se structura acționariatului societății. Printr-o astfel de listare, compania decide să beneficieze de avantajele de a fi listată la bursă, precum vizibilitate suplimentară, credibilitate sau transparență.

„Am decis ca Elvila să intre pe piața AeRO a BVB pentru o listare tehnică pentru a asigura o transparență maximă a companiei, mai ales în contextul implicării mele tot mai active în domeniul politic, și pentru a da posibilitatea acționarilor minoritari să-și tranzacționeze activele într-un cadru organizat și eficient” a declarat Viorel Cataramă, Președinte-Director General al Elvila și fondatorul companiei. El a adăugat că nu exclude pe viitor atât emisiunea de acțiuni suplimentare, cât și de obligațiuni.

Elvila deține 25 de magazine la nivel național, din care 14 magazine proprii (Alexandria, Bacău, Botoșani, Beiuș, Brad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Iași, Oradea, Mizil, Ploiești) și 11 magazine în sistem de franciză. Compania are trei fabrici, în Mizil, Băbeni (Vâlcea) și în Beiuș (Bihor), și peste 800 angajați. Elvila a încheiat anul 2017 cu afaceri de 52,2 milioane lei și un profit net de aproape 1 milion de lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: