fbpx
Finanțe Stiri

Certinvest – crestere de 80% a numarului de clienti3 min

21/07/2015 2 min read

author:

Certinvest – crestere de 80% a numarului de clienti3 min

Reading Time: 2 minute

In prima jumatate a anului 2015, Certinvest a inregistrat o crestere de 80% a numarul de clienti si de 12,2 % a activelor, ca urmare a achizitiei fondului de pensii facultative – Pensia Mea, anunta compania.

„Certinvest detine in prezent doua linii importante de business care necesita pe mai departe un amplu proces de integrare si consolidare. Am reusit intr-un timp foarte scurt sa aducem in zona pozitiva randamentul fondului de pensii private, ne pregatim pe mai departe echipele pentru dezvoltarea de oferte integrate, de economisire pe termen lung si de instrumente financiare care sa genereze performanta”, a declarat Eugen Voicu (foto), Actionar Fondator, Certinvest, intr-un comunicat de presa.

In privinta randamentelor, fondurile de investitii administrate de Certinvest au reusit sa depaseasca performantele obtinute de indicatorii de referinta, atat pe segmentul instrumentelor cu venit fix cat si pe segmentul investitiilor bursiere.

“Pe segmentul instrumentelor cu venit fix, randamentul obtinut de fondul Certinvest Obligatiuni in primele 6 luni s-a situat peste dobanda de la depozitele bancare, atingand 2,1%. In timp ce dobanda maxima oferita la depozitele bancare de bancile din Romaniaa fostde 3%/an, pe o perioada de 6 luni, vorbim de un castig de 1,5%, inferior randamentului obtinut de fondul Certinvest Obligatiuni”, a declarat Horia Gusta, Director General Certinvest.

Pe segmentul investitiilor bursiere, in randul indicilor principali de la Bursa de Valori Bucuresti, cel mai mare castig a fost obtinut de indicele BET-XT (+3,54% in primele 6 luni ale anului). Fondul Certinvest XT Index, ale carui investitii sunt realizate in companiile care fac parte din indicele BET–XT, a inregistrat in aceeasi perioada un randament superior, de 3,79%.

Pe segmentul pensiilor private facultative, randamentul Fondului Pensia Mea a depasit pragul negativ odata cu intrarea in administrarea Certinvest, in luna aprilie 2015. Astfel, in aproape trei luni de la preluare, a marcat o crestere de 0,33 %.

Investitori prudenti

In zona investitiilor, Certinvest administreaza in prezent un portofoliu de 11.015 clienti, dintre care 136 sunt persoane juridice. Dintre clientii persoane fizice, in prima jumatate a anului, cei mai activi au fost barbatii, reprezentand 83,9% din total.

“Clientii si-au pastrat o abordare prudenta in ceea ce priveste investitiile realizate, orientandu-se preponderent catre fondurile de investitii in instrumente cu venit fix. Certinvest Obligatiuni s-a bucurat de cele mai mari sume atrase, adeziunea medie in acest fond fiind de 5.032 lei, aproximativ jumatatefata de valoarea adeziunii medii in toate fondurile administrate de Certinvest (9.384 lei)”, a declarat Horia Gusta, Director General Certinvest.

Investitorii Certinvest au realizat in medie un numar de 6,42 tranzactii online, in prima jumatate a anului, 4,02 dintre acestea fiind operatiuni de adeziune. Fondurile de indice au cunoscut cel mai mare numar de tranzactii, sumele tranzactionate situandu-se la o medie de 3.380 lei/tranzactie.

Activele detinute de clientii de retail activi in prima jumatate a anului 2015 variaza intre 100 lei si 400.000 lei, cu un activ mediu la data de 30 iunie 2015, de 34.648 lei.

In zona clientilor premium, de tip HNWI (High Net Worth Individuals), unde Certinvest detine o cota de piata de 33,3%, s-au adaugat 84 de portofolii noi, cel mai mare dintre ele in valoare de 2,6 milioane de lei, portofoliul avand un profil de risc scazut. Investitiile preferate au fost cele in instrumente cu venit fix.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *