BizRemote by certSIGN Stiri

Europenii nu renunță la vacanța de iarnă

05/11/2020 3 min read

Europenii nu renunță la vacanța de iarnă

Reading Time: 3 minute

În timp ce impactul pandemiei de COVID-19 ne forțează să ne adaptăm la „un nou normal”, mulți europeni încă își doresc să călătorească în țările lor, sau chiar mai departe și, după cum arată un studiu realizat de LuggageHero, aproximativ jumătate dintre respondenții din Europa își planifică vacanțele de iarnă.

Chiar dacă doar 13% dintre respondenți au planificat la începutul anului o călătorie în interiorul țării, 38% au călătorit în acest fel, de fapt, datorită restricțiilor de călătorie internaționale. În ceea ce privește destinațiile turistice, orașele au devenit mai puțin atractive, primind doar 37% dintre respondenți. Din nou, acest lucru contrastează cu planurile inițiale, conform cărora 77% dintre participanți planificaseră cel puțin un city break în 2020.

Nu mai puțin de 53% dintre participanții europeni încă își doresc să călătorească în vacanța de iarnă, dintre care aproximativ o treime se vor limita la deplasări în interiorul țării.

Planurile de la începutul anului nu au putut fi realizate

Chiar dacă europenii și-au dorit multe călătorii atunci când acest an a început, restricțiile de călătorie și îngrijorările privind sănătatea au limitat multe dintre acele dorințe: deși doar 11% dintre participanții europeni la sondajul din luna Octombrie nu planificaseră nicio călătorie în 2020, aproape de trei ori mai mulți (31%) au stat acasă în primele 10 luni ale anului.

În ceea ce îi privește pe cei care au reușit să călătorească, 38% s-au deplasat cel puțin o dată în interiorul țării, de trei ori mai mult decât au planificat înainte de răspândirea virusului.

Pe lângă distanțe, tipurile de călătorii s-au modificat, de asemenea, în 2020, reducând călătoriile de tip city break până la 37% dintre alegerile europenilor, o scădere drastică de la 77%, înainte ca restricțiile de călătorie să fie un factor principal al planurilor de vacanță.

Călătoriile în natură nu au compensat prea mult din pierderea călătoriilor în orașe, acest tip de excursii crescând doar cu 5% în comparație cu planurile inițiale.

Ce urmează?

Odată cu trecerea timpului, europenii par să se obișnuiască cu acest mod mai atent de a călători și se simt încrezători în lunile care urmează. Mai mult de jumătate dintre participanții din Europa (53%) își fac planuri de vacanță pentru lunile de iarnă, sperând că noile valuri de infecții vor fi controlate și că un vaccin ar putea fi disponibil în curând. Totuși, aproximativ o treime dintre acești călători vor sta mai aproape de casă, luând în calcul doar deplasări în interiorul țării.

Cum vor arăta călătoriile în lunile viitoare?

Închirierile pe termen scurt sunt încă preferate în defavoarea hotelurilor, deoarece călătorii consideră că unitățile independente le permit să își asigure igiena corespunzătoare și managementul riscurilor privind infecțiile cu COVID-19. Doar 14% dintre respondenții europeni preferă hotelurile, în timp ce 41% nu vor folosi unități externe pentru cazarea în lunile de iarnă.

În ceea ce privește finanțele, bugetele de călătorie din 2020 au suferit un impact considerabil, doar 36% dintre fondurile inițiale pentru vacanță rămânând neatinse. Tăierile masive încă sunt prezente, 40% dintre participanții din Europa afirmând că și-au redus cheltuielile de vacanță pentru acest an cu mai mult de 40% în comparație cu planurile inițiale. Aceste valori reprezintă cel mai mare impact financiar de când LuggageHero a început să analizeze acest aspect, în luna martie.

„Aceste rezultate relevă ceea ce am observat și prin activitatea noastră de găzduire a bagajelor – mai mulți oameni călătoresc în înteriorul țării și folosesc închirierile pe termen scurt, parte din segmentul nostru de piață,” a afirmat Jannik Lawaetz, CEO și co-fondator al LuggageHero. „Suntem optimiști în privința călătoriilor în 2021, dar și încântați că oamenii sunt precauți și atenți la provocările din această perioadă, pentru că doar așa ne vom putea întoarce la un ritm sustenabil al călătoriilor.”, a adăugat el.

Foto: © Martinmark | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă