Lifestyle Stiri

Experiență VR, în cel mai nou escape room din București

05/04/2017 < 1 min read

Experiență VR, în cel mai nou escape room din București

Reading Time: < 1 minut

Dacă vrei să experimentezi senzația dintr-o navetă spațială și să fii transpus într-o lume cu gravitație zero, Fifth Dimension, cel mai nou escape room din București, este locul potrivit.

Acesta este singurul escape room de realitate virtuală din România și dispune de 3 camere cu câte 4 locuri fiecare. Realitatea virtuală presupune folosirea de către jucatori a unor headseturi Oculus Rift, care generează imagini realistice, sunete și alte senzații care reproduc sau crează imagini și împrejurimi realistice sau futuristice. Senzorii Leap Motion te ajută sa interactionezi cu mâinile în joc fără a mai fi necesară folosirea joystick-urilor sau a altor controllere. 

Cu o investiție inițială de 70.000 EUR, studioul oferă condiții tehnice de ultimă generație și un prim joc: Cosmos – care constituie un prim pas spre a aduce în România aceleași instrumente și modalități de petrecere a timpului liber, disponibile la nivel internațional. Astfel,  Peste 75% din investiție a fost generată de aspectele tehnologice și de licențele jocurilor.

Jucătorii de realitate virtuala interacționează cu feature-urile din noua realitate, influențând desfașurarea activității din joc. Acest tip de joc depășește orice implicare pe care ar putea-o avea vreodată un jucător în orice alt tip de gaming, fie el consola sau sală de escape room obișnuită. Fifth Dimension a ales pentru lansare jocul Cosmos tocmai pentru că utilizatorii chiar au aceleași tipuri de experiențe de parcă ar fi într-o navetă spațială din cosmos. Pe lângă decorurile absolut impresionante, jucătorii sunt transpuși într-o lume cu gravitație zero și provocarea este mai mare”, declară Alexandru Petre, fondatorul Fifth Dimension.

Acesta mărturisește că una dintre provocările principale cu care se confruntă businessul său este aceea de a se ridica la nivelul așteptărilor publicului român, bun cunoscător al tehnologiei și interesat de orice noutate în domeniu.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă