Stiri Tech

Fabrica Continental din Timișoara produce anvelope speciale pentru mașini electrice

23 aug. 2020 2 min

Fabrica Continental din Timișoara produce anvelope speciale pentru mașini electrice

Reading Time: 2 minute

Grupul german Continental produce în fabrica de anvelope din Timișoara modelul Conti.eContact, special construit pentru modele electrice. Acesta oferă, pe lângă o rezistență scăzută la rulare, și o performanță foarte bună la frânare, precum și emisii de zgomot reduse.

Potrivit Continental, vehiculele cu tracțiune electrică și hibridă sunt mai grele decât cele convenționale, pun mai mult cuplu pe drum și, la modul ideal, ar trebui să fie mult mai silențioase pentru pasageri, prin urmare au nevoie de anvelope ușor diferite de cele pentru mașinile cu motor cu ardere internă.

Dezvoltatorii de la Continental din Hanovra au proiectat anvelope special pentru mașini electrice. Greutatea mai mare a acestor vehicule vine de la bateriile care cântăresc mai mult decât un rezervor complet de combustibil pentru un motor cu combustie internă. Mai mult, vehiculele hibride nu au doar un motor, ci și un motor electric, plus un rezervor de combustibil și baterii.

Greutatea suplimentară este compensată prin creșterea capacității portante a anvelopelor, lucru marcat prin simbolul XL de pe peretele lateral al pneurilor speciale pentru modelele electrice.

Pentru rezistența foarte scăzută la rulare, Continental a dezvoltat un compus special care are un coeficient de frecare mai mic decât cel al compușilor pe bază de cauciuc. În plus, pentru reducerea zgomotului a fost dezvoltată tehnologia ContiSilent, care adaugă un compus de spumă în anvelopă (vezi foto).

Continental produce și anvelope pentru vehicule comerciale adaptate la motorizare electrică, cum ar fi Conti Urban HA3 pentru autobuze electrice de linie, dar are și produse pentru camioane electrice, cu un model de rulare și perete lateral special concepute.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: