BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Proiecte de 500 mil. lei pentru administrațiile locale și IMM-uri, finanțate prin Programul Operațional Regional

23 apr. 2020 < 1 min

Proiecte de 500 mil. lei pentru administrațiile locale și IMM-uri, finanțate prin Programul Operațional Regional

Reading Time: < 1 minut

Ministerul Lucrărilor Publice anunță că au fost semnate mai multe contracte de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru proiecte de 500 de milioane de lei pentru administrațiile locale și IMM-uri.

Proiectele vizează sisteme integrate de transport durabil, modernizarea transportului public, achiziționarea de vehicule ecologice pentru transportul public urban, construcții de grădinițe, stații de epurare și conducte de canalizare, din județele Tulcea, Constanța, Covasna, Teleorman, Maramureș, Cluj, Iași, Prahova, Dâmbovița, Vrancea, Ialomița, Bistrița Năsăud.

“Accesarea de fonduri europene și impulsionarea atât a administrațiilor locale, cât și a antreprenorilor, pentru a depune proiecte ce urmăresc finanțarea prin programe europene este, fără discuție, o alternativă viabilă pentru revenirea la normalitate într-un timp cât mai scurt după perioada crizei economice cu care ne confruntăm din cauza pandemiei Covid-19. 24 de contracte, în valoare de aproximativ 500 de milioane de lei, sunt foarte importante pentru comunitățile din România și pentru IMM-urile care pot, astfel, să se mențină pe piață în această perioadă grea”, a afirmat ministrul Ion Ștefan.

Ministerul Lucrărilor Publice precizează că prin aceste fonduri, la care se adaugă cele europene, îşi propune să impulsioneze atât activitatea administrațiilor locale, cât și pe cea a antreprenorilor pentru a putea ieși cât mai repede din criza economică generată de coronavirus.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: