Stiri Tech

Facebook lansează frame-uri pentru pozele de profil care să încurajeze prietenii să se vaccineze

2 apr. 2021 < 1 min

Facebook lansează frame-uri pentru pozele de profil care să încurajeze prietenii să se vaccineze

Reading Time: < 1 minut

Facebook, împreună cu Centrul de control al bolilor din Statele Unite lansează frame-uri pentru pozele de profil prin care utilizatorii își pot încuraja prietenii să se vaccineze.
Frame-urile sunt disponibile pentru Statele Unite și vin în limbile engleză și spaniolă, dar cu siguranță vor fi disponibile pentru toată lumea în curând.

Oricine poate crea pe Facebook frame-uri cu orice fel de mesaj, iar în română avem deja mai multe mesaje care promovează vaccinarea prin pozele de profil. Însă aceste frame-uri sunt ”oficiale” atât timp cât sunt promovate de către Facebook și instituțiile publice de sănătate din Statele Unite.

Datele de folosință ale acestor frame-uri vor fi folosite de Facebook, probabil pentru a estima numărul de utilizatori și profilul lor.

Numărul persoanelor care folosesc acest frame va fi public

În săptămânile care urmează, Facebook va afișa către prieteni numărul persoanelor care folosesc acest frame. Va fi un fel de grupare a persoanelor care promovează vaccinarea.

Decizia de a lansa aceste frame-uri vine urmare a cercetărilor care arată că mișcările de pe rețelele sociale au impact în atitudinea oamenilor, atunci când vine vorba de sănătatea lor.

Facebook argumentează acest frame cu motivarea că oamenii care văd că prietenii sau cunoștintele lor s-au vaccinat, atunci se simt încurajați să facă acelasi lucru.

ma vaccinez facebook

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: