Stiri

Faceți cunoștință cu Toyota Yaris Cross, noul SUV compact care vine în Europa anul viitor

23 apr. 2020 2 min

Faceți cunoștință cu Toyota Yaris Cross, noul SUV compact care vine în Europa anul viitor

Reading Time: 2 minute

După ce și-a ratat debutul în martie la Geneva din cauza anulării salonului auto elvețian, Toyota a prezentat detalii despre noul SUV compact Yaris Cross, care va fi lansat în Japonia în toamna acestui an și va ajunge în Europa la jumătatea lui 2021.

Pornind de la compacta Yaris, care de la debutul din 1999 a atins vânzări de peste 8,71 milioane de unități, noul Cross își propune să păstreze caracteristicile mărcii Yaris, dar să redefinească segmentul SUV-urilor compacte urbane.

Modelul adoptă noul sistem hibrid și platforma TNGA pentru compacte ale constructorului nipon, care permite dimensiuni reduse perfecte pentru oraș, dar interiorul confortabil și spațiul suficient pentru bagaje pe care clienții îl așteaptă de la un SUV.

Ca dimensiuni, Yaris Cross are lungimea de 4.180 mm, lățimea de 1.765 mm, înălțimea de 1.560 mm și un ampatament de 2.560 mm. Motorul pe benzină de 1,5 litri cu trei cilindri în linie este combinat cu unul electric folosind Toyota Hybrid System II, astfel că puterea totală dezvoltată este de 116 CP.

Yaris Cross va fi produs la Toyota Motor East Japan Co. pentru piața niponă și la fabrica Toyota din Franța pentru piața europeană.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: