Lifestyle Stiri

Festivalul iubitorilor de cafea

1 sept. 2017 2 min

Festivalul iubitorilor de cafea

Reading Time: 2 minute

Pasionații de cafea, și nu numai, pot să își dea întalnire la True Artisan Café, a doua ediția a festivalului cafelei de specialitate, care are loc în 16 septembrie la Palatul Universul, la Beans&Dots și Mezanin.  În cadrul festivalului, 8 dintre cele mai bune prăjitorii din România și Europa vor veni să-și prezinte cafeaua.

Festivalul, un  eveniment marca La Marzocco, reprezintă și o platformă de prezentare și promovare a prăjitoriilor artizanale de cafea din România. Vor avea loc o serie de work-shopuri interactive dedicate atât antreprenorilor, cât și consumatorilor, de la 9.00 AM la 9.00 PM.

În același spațiu, în paralel, va avea loc a doua ediție a Campionatului Național de Aeropress. Prăjitoriile artizanale The Barn Berlin, Taf Rostery Atena, Bocca Coffee Amsterdam s-au alăturat evenimentului din București și vor trimite un reprezentant în juriul din septembrie, dar și dintre cele mai bune selecții de cafea din Europa.

Jurații ediției sunt:

  • Vlad Buda, Steam Coffee Shop
  • Stefanos Domatiotis, Taf Rostery Atena, campion mondial la mai multe competiții de profil
  • Alexandru Niculae, Campion Mondial al Prajitorilor 2016, Bob Coffee Lab 
  • Yuko Inoue (Japonia). Londra a fost școala ei de cafea. Acum a poposit în Berlin la The Barn. A câștigat Coffee Masters New York.

Aeropress-ul este o tehnică specială de preparare a cafelei prin infuzare și presiune controlată, în acest moment exista o competiție internațională cu 50 de țări participante, printre care și România.  54 de barista sunt așteptați să intre în competiție pentru marele premiu: participarea la finala Campionatului Mondial de Aeropress din Seul, Coreea de Sud, din noiembrie 2017.

Artisan Coffee oferă consultanță și distribuie echipamente profesionale pentru cafenele: La Marzocco, Hario, Probat, Acaia. Organizează evenimentele True Artisan Cafe – România, eveniment marca La Marzocco și Campionatul Național de Aeropress.

Beans&Dots și Mezanin sunt aflate la mezaninul Palatului Universul, 2 spații în care cafeaua de specialitate face casă bună cu designul, dar și cu evenimentele corporate și expozițiile de artă, concerte. 

Credit foto: © Alexander Raths | Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: