Antreprenori by eMAG Stiri

Finalistii competitiei de antreprenoriat ,,The Venture”

13 nov. 2015 3 min

Finalistii competitiei de antreprenoriat ,,The Venture”

Reading Time: 3 minute

Zece dintre cele mai promitatoare afaceri romanesti cu impact social au participat pe 11 noiembrie la sesiunea de pitch organizata de Chivas Regal, in cadrul semifinalei locale a competitiei The Venture. Dintre acestea, 5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala The Venture. Finalistii pot fi votati de public pe www.theventurevote.ro, in perioada 12 noiembrie 2015 – 5 ianuarie 2016.

Babele este o platforma online de open sourcing dedicata inovatiei, care are ca scop binele comunitatii. Platforma faciliteaza conexiunea dintre antreprenorii sociali si stakeholderii relevanti.

Bookster este prima biblioteca pentru companii din Romania si selecteaza cele mai bune carti din lume, apoi le livreaza la birou, gratuit pentru angajati, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile ofera angajatilor un instrument eficient pentru dezvoltarea profesionala.

ORIN System este compania care isi propune sa reduca poluarea prin sisteme integrate de iluminat, care folosesc energia becurilor speciale pentru a genera ioni negativi in aerul contaminat, curatand orice urma de poluare. In acest fel, noxele si mirosurile neplacute nu sunt mascate sau evacuate, ci eliminate complet. 

SafeDrive este aplicatia mobila care diminueaza numarul accidetenlor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, incurajand soferii sa renunte la folosirea acestuia in timpul condusului si recompensandu-i cu puncte. Punctele se transforma in vouchere, care pot  fi  folosite pentru a achizitionarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive, direct in aplicatie. 

Symme3D este companie care produce imprimante multifunctionale ce printeaza tridimensional parti anatomice umane. Scopul printarii organelor la scara reala este de a ajuta doctorii chirurgi sa determine tactil si cu mai multa precizie pozitia tumorilor inainte de operatii. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacientii sunt supusi pe masa de operatie sunt diminuate. 

Cei 10 antreprenori s-au intrecut in idei si au prezentat in fata juriului solutiile ingenioase pe care le ofera prin afacerile lor pentru diferite nevoi sociale, implementabile atat la nivel local, cat si global. Membrii juriului, format din Marius Ghenea, Andreea Esca, Cristian China Birta si Tudor Furir, au analizat cu atentie prestanta participantilor si impactul social al fiecari afaceri, iar la finalul sesiunii de pitch, au desemnat finalistii The Venture in Romania.

Pentru a incuraja spiritul antreprenorial si simtul etic deopotriva, Chivas Regal a optat in organizarea evenimentului pentru solutii inovative, propuse de tineri antreprenori aflati la inceputul carierei. Astfel, MonoGraf Studio s-a ocupat de design-ul spatiului, folosind pe langa mobilierul clasic piese de  mobilier alcatuite din materiale reciclabile. Catering-ul a fost asigurat de FROG, o echipa tanara si entuziasta care-si propune sa faca lumea mai frumoasa si mai gustoasa prin serviciile oferite. Totodata, pitch-ul The Venture s-a desfasurat la Connect Hub, spatiu dedicat coworking-ului si evenimentelor pentru antreprenori.

Premiile The Venture

Toti cei 5 finalisti selectati in urma pitch-ului vor participa la o sesiune de mentorat organizata de Chivas The Venture. Antreprenorii vor trebui sa isi demonstreze abilitatile de business in cadrul a 4 probe, castigatorul fiind desemnat acela care va reusi sa convinga juriul ca merita sa reprezinte Romania la etapa globala. In joc este un premiu de 5.000 euro la finalul etapei locale si sansa de a primi finantarea necesara indeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ in etapa globala.

Pe langa premiul desemnat de juriu castigatorului, Chivas ofera si un premiu de popularitate in valoare de 3000 €, care va fi acordat in urma voturilor primite de catre cei 5 finalisti din partea publicului. Astfel, in perioada 12 noiembrie 2015 – 5 ianuarie 2016, afacerile finaliste vor putea fi votate pe  pagina www.theventurevote.ro.

Finala Globala

Dupa incheierea etapei locale, pe 6 ianuarie 2016, juriul va alege castigatorul care va reprezenta Romania in etapa globala. Mai departe, antreprenorul roman va concura pentru premiul final in perioada aprilie –iulie 2016, alaturi de alti 19 participanti din tari de pe tot globul.

Participarea Romaniei in competitia Chivas The Venture ofera un credit important antreprenoriatului romanesc cu impact social, incurajandu-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea catre societate si catre sprijinirea comunitatii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: