Stiri

Finanțare din partea guvernului grec pentru redeschiderea restaurantelor și a barurilor

5 apr. 2021 2 min

Finanțare din partea guvernului grec pentru redeschiderea restaurantelor și a barurilor

Reading Time: 2 minute

Guvernul grec intenționează să ofere o finanțare suplimentară în valoare de 330 milioane de euro pentru a ajuta barurile și restaurantele să se redeschidă în următoarele săptămâni.

Peste 70.000 de restaurante, baruri şi cafenele au fost închise din noiembrie, când au fost impuse restricții dure pentru a stopa al doilea val al pandemiei. Asociațiile din industria ospitalității estimează că unul din cinci localuri nu va putea să se redeschidă înaintea sezonului turistic de vară.

Responsabilii guvernului grec au anunțat luna trecută că restaurantele s-ar putea deschide spre finalul lunii aprilie, înainte de planificata deschidere a sezonului turistic de vară, la mijlocul lunii mai.

Sprijin masiv pentru industria turismului

Guvernul de la Atena a sprijinit sectorul turismului cu împrumuturi ieftine şi alte granturi, evaluate la un miliard de euro.

Pe măsură ce campania de vaccinare face progrese, Guvernul de la Atena intenționează să permită luarea mesei în aer liber în luna aprilie şi de asemenea să repornească sectorul turistic, care este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Săptămâna trecută, Guvernul Greciei a aprobat planul naţional de redresare prin care speră să stimuleze creşterea economică cu şapte puncte procentuale în următorii şase ani şi să creeze mii de locuri de muncă, în cadrul strategiei Bruxelles-ului de a scoate economiile europene din criza provocată de pandemie.

Instrumentul de redresare NextGenerationEU al UE, în valoare de 750 de miliarde euro, include granturi şi împrumuturi.
Banii vor veni de la Comisia Europeană, care va distribui acești bani în funcție de atingerea anumitor indicatori. Prima tranșă ar trebui să vină în această vară.

În următorii ani, Atena ar urma să primească 19,40 miliarde de euro sub formă de granturi şi 12,70 miliarde de euro sub formă de împrumuturi cu dobândă scăzută, echivalentul a aproximativ 16% din PIB-ul ţării.

Grecia menține restricțiile pentru cursele aeriene internaționale până pe 19 aprilie

Grecia a anunțat prelungirea restricțiilor pe cursele aeriene internaționale până pe 19 aprilie, în contextul creșterii noilor cazuri de infectare cu coronavirus.

Conform acestor restricţii, pasagerii pentru Grecia trebuie să deţină un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore şi să se supună unor teste aleatorii pentru COVID-19.

Toţi călătorii străini intră în carantină timp de şapte zile.

Călătorii israelieni care au fost vaccinaţi cu ambele doze cu cel puţin două săptămâni înainte de sosire nu mai sunt obligaţi la carantină, potrivit unui acord în domeniul turismului încheiat între cele două state.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: