BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Cum să te bucuri de statul acasă cu o cafea bună

10 apr. 2020 2 min

Cum să te bucuri de statul acasă cu o cafea bună

Reading Time: 2 minute

Ne apropiem de weekend, dumincă sunt Floriile și Paștele Catolic, iar săptămâna viitoare Paștele Ortodox. Moment numai bune pentru a vă relaxa puțin în acest noian de vești negre, de instabilitate și uneori, de neputință.

Pentru că avem nevoie să ne ținem sufletul viu în toate aceste zile, ca să putem depăși momentele dificile, trebuie să ne adaptăm și să ne bucurăm de ceea ce avem. Între toate schimbările acestea care ne-au luat pe nepregătite, e important să păstrăm în continuare aproape lucruri care ne bucură și, de ce nu, să descoperim și altele noi.

Așadar, vă propunem să folosiți tot acest timp liber care urmează în favoarea dumneavoastră și, alături de prietenii de la Nespresso, vă venim în ajutor cu două sugestii de rețete pe bază de cafea pe care le puteți prepara ușor.

Mocca Latte

nespresso recipes Mocca Latte by Nespresso
Mocca Latte

Prima recomandare poate fi considerată un desert dedicat iubitorilor de ciocolată. Rețeta clasică Mocca Latte promite o experiență dulce și rafinată. Notele ușor fructate și de caramel ale sortimentului Genova Livanto se îmbină armonios cu gustul de ciocolată și dulceața spumei de lapte proaspăt.

Pentru a o pregăti, aveți nevoie de:

  • o capsulă de cafea Nespresso Genova Livanto
  • 3-4 tablete de ciocolată amăruie Nespresso sau 15 gr. de orice alt fel de ciocolată
  • 100 ml lapte rece 3,5% grăsime

Pașii sunt simpli. Puneți ciocolata într-o ceașcă încăpătoare, peste care extrageți espresso (40ml) capsula de cafea Genova Livanto. Amestecați bine, până ciocolata este complet topită.

Între timp, spumați laptele proaspăt, fie cu ajutorul unui aparat special, cum sunt Aeroccino sau Barista din gama Nespresso, fie cu ajutorul unui tel. Pentru această variantă din urmă, laptele trebuie spumat în timp ce este încălzit.

Turnați spuma caldă peste amestecul din ceașcă, decorați cu puțină pudră de cacao, sau chiar scorțișoară și savurați în tihnă.

Caipirinha Coffee

nespresso recipes Caipirinha coffee 1
Caipirinha Coffee

Pentru cea de-a doua rețetă, vă propunem o băutură proaspătă și răcoritoare, perfectă de savurat pe balcon, pe terasă sau în curtea casei.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o capsulă de cafea Nespresso Cosi sau Master Origin Colombia
  • o linguriță de zahăr brun
  • gheață zdrobită
  • un Lime
  • suc de lămâie

Începeți prin a felia lime-ul și a-l amesteca cu zahărul brun într-un castron, pe care îl lasați apoi la rece în frigider pentru cel puțin 15 minute.

Folosiți un pahar înalt, în care adăugați în straturi câte o lingură din compozția de lime cu zahăr brun, o lingură de suc de lămâie proaspăt stors și gheață pisată, până umpleți cam 3 sferturi din pahar. La final, extrageți espresso (40ml) capsula de cafea Cosi sau Master Origin Colombia, decorați cu o felie de lime și savurați.

Vă urăm să le savurați în liniște! 

Credit foto: ID 96551362 © | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: