BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Finanțare pentru restartul afacerilor românești, de la Raiffeisen Leasing

9 iun. 2020 2 min

Finanțare pentru restartul afacerilor românești, de la Raiffeisen Leasing

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Leasing lansează un program de susținere a producătorilor români și a economiei românești prin leasing financiar.

Scopul programului este de a sprijini producătorii români, dezvoltarea producției interne, păstrarea locurilor de muncă și relansarea economiei românești, în contextul COVID-19, arată Raiffeisen, într-un comunicat de presă.

Raiffeisen Leasing vine cu un program care să ajute la restartul afacerilor românești după ce a acordat inițial măsurile de sprijin necesare clienților afectați de pandemia COVID-19, masuri în urma cărora compania a suspendat plata ratelor pentru un număr de 1187 de clienți.

Principalul avantaj al campaniei pentru susținerea producătorilor români este costul de finanțare, care înseamnă o reducere de 0,5% față de dobândă standard, zero comision de administrare în primul an de leasing și 5% avans, posibil prin programul de garantare europeană COSME, pentru tranzacțiile eligibile.  În plus, programul oferă clienților până la 6 luni CASCO gratuit și reduceri la cotele de asigurare.

„Am continuat să ne uităm spre viitor, la ce putem face și cum putem ajuta în contextul COVID-19. Am simțit un entuziasm și o dorință de revenire puternică și din rândul clienților noștri și suntem aici pentru a-i susține. Avem marele avantaj de a face parte dintr-un grup financiar puternic, cu o poziție foarte bună de capital, care a dovedit sustenabilitate, responsabilitate și soliditate în piață și în alte momente critice pentru economie și care nu și-a stabilit niciodată o strategie doar pe termen scurt. Prin urmare, perspectivele sunt îmbucurătoare pentru noi, putem ajută la renașterea business-ului românesc și o vom face,” a declarat Bob De Man, CEO Raiffeisen Leasing.

 Pentru a face posibilă revenirea economiei românești, resursele programului vor fi direcționate către sectoarele economice cu valoare adăugată în economie, către companii românești, care produc sau comercializează bunuri finantabile în leasing financiar din domeniile construcții, agricultura, transporturi și auto, domenii cu ponderi foarte importante în economie.

„Rămânem conștienți de faptul că tot acest context creat de COVID-19 va continua să aibă implicații importante în viață noastră însă suntem pozitivi și încrezători că totul vă fi bine dacă ne unim forțele să ajutăm, să fim aproape de clienții și partenerii noștri. Ne așteptăm la rezultate foarte bune pe această campanie. Prioritatea Raiffeisen Leasing rămâne susținerea cilentilor, menținerea continuității afacerilor lor și dezvoltarea continuă a activității, prin leasing așa cum trebuie, corect, responsabil și sustenabil” a declarat Bob De Man, CEO Raiffeisen Leasing.

Raiffeisen Leasing este membră a grupului financiar austriac Raiffeisen și activează pe piața românească din anul 2002. Clienții Raiffeisen Leasing sunt în principal persoane juridice, de la IMM-uri, la corporații multinaționale și municipalități, inclusiv persoane fizice. Compania are reprezentare națională, fiind prezentă în toate orașele mari din România prin agențiile Raiffeisen Bank.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: