Finanțe

Credite pentru startup-urile din domeniul medical

6 iul. 2016 2 min

Credite pentru startup-urile din domeniul medical

Reading Time: 2 minute

emil bituleanu libraLibra Internet Bank pune la dispozitia microintreprinderilor, inclusiv sturtup-uri, 22 milioane de euro, garantate de Fondul European de Investitii (FEI).

“Pentru o microintreprindere, accesul la finantare trebuie sa fie usor, pentru ca avantajul unei companii mici in piata este viteza de reactie. Si asa se obtin imprumuturile prin programul EaSI – usor”, a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank, intr-o conferinta de presa.

Emil Bituleanu a explicat ca experienta in finantarea domeniului medical ii permite bancii sa acorde imprumuturi chiar si pentru starup-uri, desi alte banci nu finanteaza antreprenori la inceput de drum.

“Finantam startup-uri din domeniul medical pentru ca avem experienta de 12 ani in finantarea acestui domeniu. Suntem prima banca care a finantat sectorul medical si stim foarte bine sa estimam riscul in acest domeniu, chiar si in cazul unui startup. Ne-am specializat si am prins curaj”, a spus directorul Libra Internet Bank. Acesta a aratat ca reprezentantii bancii pot estima dupa o discutie cu cel care vrea sa pornesca o afacere si din analiza pregatirii acestuia sau a locatiei daca startup-ul va avea succes. “Sigur ca si garantia Fei ne ajuta sa fim mai largi la mana”, a adaugat Emil Bituleanu.

Fondul European de Investitii si Libra Internet Bank au semnat un acord de garantare in cadrul Programului european pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala (EaSI), cu fonduri de la Uniunea Europeana prin care banca va acorda microintreprinderilor imprumuturi in valoare totala de 22 milioane euro.

Programul EaSI va permite Libra Internet Bank sa ofere sanse mai mari de accesare la finantare pentru microintreprinderi, atat pentru investitii, cat si pentru sustinerea activitatii curente. Programul EaSI este finantat de Comisia Europena si gestionat de Fondul European de Investitii.

“Poate 100 de milioane de lei (22 milioane de euro n.r.) pare putin, dar nu ne vom opri aici. Este semnificativ sa finantezi 1000 de microintreprinderi, inclusiv startup-uri in domeniul profesiilor liberale, e ceva. Dar este doar un element dintr-un lant de evenimente similare – de finanatare sau garantare. Vom avea proiecte si in 2017 si in anii urmatori si banii acestia genereaza locuri de munca”, a spus Emil Bituleanu.

Microintreprinderile interesate sa aplice pentru finantare in cadrul programului EaSI pot obtine informatii complete in cadrul sucursalelor Libra Internet Bank sau pe site-ul www.librabank.ro/fondurieropene.

“Libra Internet Bank este unul dintre partenerii nostri de incredere si ma bucur sa anunt noul acord de garantare EaSI pentru microintreprinderile din Romania. Acest acord vine in completarea celor semnate anul trecut in beneficiul intreprinderilor romanesti care nu dispun de suficiente garantii colaterale pentru a avea acces la microfinantare”, Cristina Dumitrescu, Microfinance Manager – Fondul European de Investitii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: