BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Finanțări nerambursabile pentru 10 proiecte educaționale, prin Raiffeisen Comunități

21/07/2020 2 min read

Finanțări nerambursabile pentru 10 proiecte educaționale, prin Raiffeisen Comunități

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank deschide înscrierile în concursul de granturi Raiffeisen Comunități, prin care acordă finanțări nerambursabile de 500.000 lei pentru 10 proiecte de educație non-formală.

Pentru a câștiga unul din cele 10 granturi, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice de învățământ își pot înscrie proiectele până pe 11 august, pe platforma Granturi.RaiffeisenComunitati.ro. Propunerile de poiecte trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii: educație financiară, antreprenorială, educație profesională și educație civică, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Programul se adresează organizaților neguvernamentale mici și medii și instituțiilor de învățământ din România, care își propun să deruleze proiecte de educație non-formală în cele 4 domenii și care au minimum doi ani de activitate la momentul înscrierii. Proiectele trebuie să se desfășoare pe o perioadă cuprinsă între patru și doisprezece luni, iar rezultatele estimate să fie măsurabile și să aducă schimbări pozitive în comunitățile în care sunt implementate. Suma maximă solicitată pentru finanțarea unui proiect este de 50.000 lei, la care se adaugă încă 20% din valoarea întregului proiect pe care aplicantul trebuie să îl acopere din fonduri proprii sau alte surse de finanțare.

Cele 10 proiecte care vor primi un grant sunt alese în urma a două etape de jurizare – în prima etapă proiectele sunt evaluate de o echipă de specialiști în proiecte comunitare și de angajații Raiffeisen Bank, iar în a doua etapă 20 de finaliști își susțin ideile în fața unei comisii de jurizare, care alege cele 10 proiecte care vor fi finanțate cu până la 50.000 lei.

“Am ajuns la a zecea ediție a concursului de granturi Raiffeisen Comunități, timp în care am acrodat granturi de peste 870.000 euro pentru mai mult de 120 de proiecte comunitare în țoață România. Ne dorim să finanțam proiecte de educație care să producă schimbări în comunitățile unde sunt implementate și, totodată, să ajute ONG-urile sau școlile să dezvolte și alte proiecte educaționale”, spune Corina Vasile, Director de Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank.

Calendarul concursului Raiffeisen Comunități, ediția 2020:

  • Înscrierea proiectelor în concurs: 21 iulie – 11 august 2020
  • Verificarea criteriilor de eligibilitate pentru proiectele înscrise: 12 august – 28 august 2020
  • Publicarea listei proiectelor eligibile, care trec în etapa 1 de jurizare: 31 august 2020
  • Etapa 1 de jurizare (echipa ARC și angajații Raiffeisen Bank evaluează proiectele): 31 august – 15 septembrie 2020
  • Publicarea listei celor 20 de proiecte finaliste: 17 septembrie 2020
  • Etapa 2 jurizare (interviuri cu finaliștii): 21-25 septembrie 2020
  • Publicarea listei proiectelor câștigătoare: 30 septembrie 2020

ONG-urile și instituțiile de învățământ au timp până pe 11 august, la ora 17, să înscrie proiectele pe platforma de concurs Granturi.RaiffeisenComunitati.ro, unde se gaseste si regulamentul de participare. Pentru intrebari legate de programul de Granturi Raiffeisen Comunități, ne puteti scrie la [email protected]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă