Finanțe Stiri

Finanțări pentru IMM-uri

31 ian. 2018 2 min

Finanțări pentru IMM-uri

Reading Time: 2 minute

BERD acordă un împrumut de 15 milioane de euro către Libra Internet Bank, cel mai nou partener din România, pentru a creşte sprijinul oferit întreprinderilor mici şi mijlocii.

Fondurile vor fi folosite de Libra Internet Bank pentru a finanţa întreprinderile micro, mici şi mijlocii (IMMM-uri). Accesul la finanţare rămâne un obstacol major pentru dezvoltarea afacerilor private din România, un sector cheie al economiei ţării în ceea ce priveşte dezvoltarea şi creearea locurilor de muncă, anunță banca, într-un comunicat de presă.

“Îmbunătaţirea accesului la finanţare pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici rămâne o prioritate cheie pentru activitatea BERD în ţară. Aşteptăm cu nerăbdare rezultatele acestui împrumut, deoarece intenţionăm să creştem sprijinul oferit antreprenorilor privaţi locali în viitorul apropiat”, a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

“Împrumutul va sprijini Libra Internet Bank să îşi dezvolte afacerea prin extinderea activităţii către noi clienţi. Suntem încrezători că acest proiect va deveni un bun exemplu pentru modul în care o bancă inovatoare răspunde cerinţelor companiilor inovatoare pentru crearea unei valori reale”, a adăugat Lucyna Stańczak-Wuczyńska, Director BERD pentru EU Banks.

„Suntem încrezători în derularea cu succes a primului nostru acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, reprezentând o continuare a eforturilor noastre de a dezvolta produse de finanţare inovatoare şi accesibile pentru clienţii noştri”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. A susţinut în 2017 un număr de 29 de proiecte de investiţii în valoare de 546 milioane de euro. Din această finanţare, 93% au fost acordate sectorului privat.

Libra Internet Bank România a fost înfiinţată în 1996 şi este controlată de grupul american de investiţii New Century Holdings. Banca oferă o gamă largă de produse şi servicii, cu accent deosebit pe IMM-uri, corporaţii, sectorul agricol şi profesionişti.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: