Antreprenori by eMAG Stiri Tech

Fintech-ul româno-german Etvas atrage o finanțare de 1 milion de euro

3 mart. 2021 2 min

Fintech-ul româno-german Etvas atrage o finanțare de 1 milion de euro

Reading Time: 2 minute

Startup-ul fintech Etvas, localizat în Hamburg anunță atragerea unei finanțări de un milion de euro.

Platforma Etvas funcționează sub forma unui marketplace care pune în legătură parteneri din industria financiară (bănci și companii de asigurări) cu furnizorii de servicii cu valoare adăugată.

Etvas, deja utilizată de una dintre cele mai mari bănci din Germania, ajută companiile să ofere clienților finali servicii personalizate. Acestea sunt sugerate consumatorilor pe baza unor criterii de înaltă relevanță – inclusiv instoricul lor financiar, prin intermediul algoritmilor de machine learning.

Startup-ul a fost fondat în 2019 de antreprenorul român Ilie Ghiciuc și cofondatorul Sören Timm, expert în servicii financiare din Germania.

Platformă dezvoltată de români

În prezent, platforma Etvas este dezvoltată cu ajutorul unor specialiști IT români, urmând ca, în perioada următoare, echipa de developeri să crească.

Conceptul de servicii cu valoare adăugată vine să completeze nevoia tot mai mare a companiilor de a-și fideliza clienții și de a monetiza mai bine relația cu aceștia. Într-o piață tot mai competitivă, oferirea de extra-beneficii, într-un mod relevant, care are în spate tehnologia AI, devine elementul diferențiator”, explică Ilie Ghiciuc, cofondator Etvas.

Capitalul atras prin această finanțare va fi utilizat pentru dezvoltarea produsului și pentru a integra noi parteneri. Viziunea Etvas este de a construi un marketplace global de servicii nefinanciare cu valoare adăugată pentru bănci și companii de asigurări.

Noutatea cu care vine Etvas este că toate serviciile sunt concentrate într-o singură platformă, printr-o soluție white-label sau integrată prin API ori SDK. Acest lucru permite customizarea rapidă și la costuri reduse a aplicațiilor sau site-urilor web ale băncilor sau companiilor de asigurări.

Partenerii de business selectează serviciile aflate pe marketplace și le adaugă în propriile aplicații, în funcție de nevoile clienților. Extra-beneficiile sunt deja negociate și organizate în ecosisteme. Acestea pot fi accesate la tarife fixe, lunare sau anuale. Odată implementată soluția, activarea unui extra-serviciu pentru clienții finali devine o operațiune de câteva minute.

Un prim ecosistem de servicii creat pe platforma Etvas este cel de securitate, ca răspuns al nevoii tot mai mari a consumatorilor pentru siguranța online și offline. Numărul și categoriile de servicii vor crește în perioada următoare pe marketplace. În curând vor fi disponibile ecosisteme precum turism sau online shopping.

Cine sunt investitorii

Printre investitori se numără două dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din Europa – High-Tech Gründerfonds și Main Incubator – fondul Plug and Play, din Silicon Valley și Sparkasse Bremen.

De asemenea, Etvas a fost susținut printr-o investiție pre-seed și de către Next Commerce Accelerator, care are în spate investitori precum Edeka, Haspa, Tchibo și Beiersdorf.

Cine sunt cei doi cofondatori

Etvas, al cărui nume provine de la „etcetera value added service”, a fost înființat în anul 2019 de doi co-fondatori.

Ilie Ghiciuc are o experiență de 17 ani în calitate de CTO și antreprenor IT. În anul 2010, a fondat compania de software development Thinslices, care creează produse digitale complexe, platforme web şi aplicaţii mobile pentru startup-uri şi grupuri de inovaţie.

Sören Timm are 20 de ani de experiență în servicii financiare în Germania. Cel mai recent, Sören Timm a lucrat pentru grupul britanic de servicii pentru sectorul financiar și de asigurări CPP, unde a condus, din 2007, operațiunile din Germania și Austria în calitate de Managing Director.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: