fbpx
Companii Tech

Fitbit a plătit 15 milioane de dolari pentru achiziția Vector Watch1 min

23/02/2017 < 1 min read

Fitbit a plătit 15 milioane de dolari pentru achiziția Vector Watch1 min

Reading Time: < 1 minut

Achiziția companiei românești Vector Watch de către Fitbit, anunțată la începutul lunii ianuarie, a avut valoarea de 15 milioane de dolari, potrivit raportului financiar trimestrial al companiei americane, citat de The Verge.

Prețul plătit pentru compania românească fondată de Andrei Pitiș și Irina Alexandru este cu atât mai impresionant cu cât același raport financiar arată că Fitbit a achiziționat Pebble, companie aflată de cinci ani pe piața de ceasuri inteligente, pentru doar 23 de milioane de dolari, nu 40 așa cum estimaseră diverse publicații la momentul anunțului tranzacției respective.

În noiembrie 2015, Vector Watch atrăsese o nouă investiție în valoare de cinci milioane de dolari, într-o rundă de finanțare la care au participat fondul de investiții GECAD Group, Catalyst România și de un grup de investitori privați. Este vorba despre Radu Apostolescu și Bogdan Vlad (antreprenori și investitori, cofondatori eMAG), precum si Mihai Popescu (cu o experiență de 23 de ani în dezvoltarea de platforme informatice si servicii IT). Infuzia de capital urmărea dezvoltarea produsului și extinderea biroului companiei din zona Bay Area (SUA). Mai multe detalii despre povestea Vector Watch găsiți aici.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *