BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

FMI: Recesiunea provocată de COVID-19, mai gravă decât criza din 2008

apr. 4, 2020 < 1 min

FMI: Recesiunea provocată de COVID-19, mai gravă decât criza din 2008

Reading Time: < 1 minut

Pandemia COVID-19 a paralizat economia mondială şi a aruncat lumea într-o recesiune care va fi „mult mai gravă” decât criza financiară globală din urmă cu un deceniu, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, într-o conferință de presă comună cu directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Kristalina Georgieva a făcut un apel către economiile avansate să îşi extindă eforturile pentru a ajuta economiile emergente şi ţările în curs de dezvoltare să depăşească impactul economic şi sanitar al pandemiei.

„Este o criză este fără precedent. Am văzut cum economia mondială s-a oprit. Suntem într-o recesiune care este mult mai gravă decât criza financiară globală din 2008-2009”, a declarat Kristalina Georgieva.

Și preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a avut un mesaj similar. „Dincolo de impactul sanitar al pandemiei de COVID-19, ne aşteptăm la o recesiune globală majoră” a spus David Malpass într-o postare pe reţeaua LinkedIn.

FMI şi OMS au făcut un apel pentru ca finanţarea de urgenţă să fie utilizată în principal pentru consolidarea sistemelor medicale, plata doctorilor şi asistentelor şi achiziţionarea de echipamente de protecţie. „Pe măsură ce finanţarea ajunge în ţările care au nevoie, rugămintea noastră este ca cheltuielile medicale să fie plasate în fruntea listei de priorităţi”, au subliniat directorul FMI, Kristalina Georgieva şi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: