Finanțe Stiri

Focus pe asigurarile de sanatate

7 apr. 2015 2 min

Focus pe asigurarile de sanatate

Reading Time: 2 minute

Nevoia de protectie creste interesul romanilor pentru asigurarile de viata si sanatate, arata Stein Bestasig, care estimeaza ca anul acesta va creste numarul asigurarilor de sanatate incheiate.
“Din perspectiva clientilor care apeleaza la asigurarile de sanatate, avantajele care cantaresc cel mai mult in decizie sunt acoperirea extinsa in numarul mare de clinici si spitale, accesul la medici specialisti, fara a fi ingraditi intr-o singura retea, zilele de spitalizare, interventiile chirurgicale si analize de imagistica, inclusiv posibilitatea de a accesa servicii in afara tarii, tratarea unor boli grave sau nasterea in clinici private, beneficii acoperite prin contract”, declara Carmen Ciulian, Director Dezvoltare Stein Bestasig.
Profilul clientului care incheie o asigurare de sanatate este acela al persoanei care se gandeste la sanatatea sa si a familiei sale si decide sa incheie un contract prin care sa transfere catre un sistem privat medical stresul si frica unor boli sau evenimente nedorite. Potrivit Stein Bestasig, clientii sunt reprezentati in principal de familiile tinere, intre 31 si 45 ani, care sunt preocupate de nastere, apoi de sanatatea copiilor, de protectia financiara a familiei si de viitorul copiilor, precum si tinerii intre 20 si 30 de ani, care sunt la inceputul carierei profesionale, dar au mare deschidere catre protectia personala.
In ceea ce priveste persoanele mature, intre 46 si 55 de ani, acestea sunt orientate catre protejarea sanatatii si sunt interesate de conservarea standardului de viata. Persoanele peste 55 de ani doresc sa-si mentina o stare de sanatate buna, ei fiind in multe situatii cei care isi determina copiii sa incheie polite de sanatate sau sustin plata acestor contracte pentru nepoti.
“In momentul de fata, in Romania, nu exista o traditie in ceea ce priveste asigurarile de viata, inclusiv cele de sanatate. Totusi, exista semnale pozitive, iar clientii au inceput sa aiba incredere in beneficiile acestor produse. Daca ne referim la segmentul asigurarilor de sanatate, exista un potential foarte mare nevalorizat inca. In acest context, avem ca obiectiv pentru anul 2015 cresterea ponderii asigurarilor de sanatate pana la 5% din valoarea portofoliului total de prime intermediate, in conditiile in care ar fi primul an in care ne focusam pe acest segment”, declara Grigore Stefanache (foto), Director General Stein Bestasig.
In 2014, brokerul Stein Bestasig a intermediat prime totale de circa 20,5 milioane ron, in crestere fata de valoarea de 18,6 milioane ron din 2013.
Un roman cheltuie pentru asigurari in jur de 18 euro/an, adica 1,5 euro/luna, ceea ce reprezinta 0,5% din salariul mediu. Potrivit Stein Bestasig, in ultimul timp a inceput sa creasca proportia din venitul personal pe care un roman o poate aloca catre proiecte de economisire, protectie sau sanatatea familiei. In ceea ce priveste asigurarile de sanatate, de exemplu, potrivit studiilor, majoritatea persoanelor sunt dispuse sa ofere intre 100 si 200 lei pe luna pentru o asigurare de sanatate cu acoperire a serviciilor la nivel national. Asta in timp ce, in acest moment, costurile lunare ale unei asigurari de sanatate se situeaza cu aproximatie intre 60 si 1.200 lei.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: