Business Companii Stiri

MedLife vrea să testeze gratuit învățătorii pentru depistarea anticorpilor COVID-19

27 aug. 2020 2 min

MedLife vrea să testeze gratuit învățătorii pentru depistarea anticorpilor COVID-19

Reading Time: 2 minute

MedLife și-a anunțat disponibilitatea de a testa, gratuit, cadrele didactice ale claselor primare, pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19. Testarea ar urma să se facă în perioada 1- 14 septembrie 2020, în limita stocurilor disponibile.

Cadrele didactice din clasele primare se pot testa în toate cele peste 140 de puncte de recoltare MedLife la nivel național, iar probele vor fi prelucrate în cele 6 laboratoare.

Pentru a beneficia de gratuitate, învățătorii trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, care să ateste că fac parte din grupul țintă. Mai multe informații despre procesul de înscriere vor fi comunicate zilele următoare.

Testele serologice IgG arată dacă o persoană a intrat în contact cu virusul, indiferent dacă a avut sau nu simptome specifice, și a dobândit imunitate naturală pentru o anumită perioadă.

Testarea este voluntară, rezultatele testelor sunt confidențiale și, în cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziție teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar.

Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgG presupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele pot fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul MedLife, pe baza unui cod unic.

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Testele folosite pentru determinarea anticorpilor de tip IgG  pe sistemele analitice Abbott sunt teste serologice calitative. Performanța acestor teste este dovedită și de studiul realizat de Universitatea din Washington (centru de referință pentru testările virale) care a evidențiat o specificitate de 99,9% a testului Abbott.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: