Companii Stiri

Fondul american de investiții KKR preia Coty Professional Beauty, inclusiv brandul Wella

mai 15, 2020 < 1 min

Fondul american de investiții KKR preia Coty Professional Beauty, inclusiv brandul Wella

Reading Time: < 1 minut

Coty Inc. a decis să vândă 60% din divizia de produse profesionale de înfrumusețare, incluzând brandurile Wella Professionals, Clairol, OPI și ghd, către fondul de investiții american KKR. Businessul de produse de frumusețe Coty din Brazilia va rămâne în totalitate în posesia Coty.

Conform memorandumului de înțelegere (MoU) dintre cele două părți, Coty va transfera Wella și portofoliul său de branduri profesionale într-o companie de sine stătătoare în care KKR va deține un procent de 60% din companie, Coty rămânând cu 40%.

Valoarea tranzacției este estimată la 4,3 miliarde de dolari, KKR cumpărând deja acțiuni preferențiale în valoare de 750 de milioane de dolari.

„Suntem încântați de parteneriatul cu Coty în această perioadă de incertitudini globale, ajutându-i să devină o afacere mai puternică, mai agilă, prin achiziția unui pachet majoritar de acțiuni în Wella. Wella este un lider de piață, cu un portofoliu semnificativ de produse de păr profesionale și cu oportunități de creștere importante pe care să le realizăm în parteneriat cu echipa de management”, a declarat Johannes Huth, Partener și Director al KKR EMEA.

Fondul de investiții KKR (Kohlberg Kravis Roberts) are un portofoliu global ce include 109 companii cu venituri de peste 157 miliarde de dolari anual și peste 637.500 de angajați.

Coty a achiziționat portofoliul de branduri profesionale de înfrumusețare si de păr în 2016 de la Procter & Gamble.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: