Antreprenori Finanțe Stiri

Fonduri de peste 140.000 euro, atrase pe Sprijina.ro2 min

16/03/2016 2 min read

author:

Fonduri de peste 140.000 euro, atrase pe Sprijina.ro2 min

Reading Time: 2 minute

Cele 140 de initiative inscrise pe Sprijina.ro au primit finantare totala in valoare de peste 140.000 de euro, in opt luni de la lansarea platformei de crowdfunding.

Unul dintre proiectele cu impact puternic pe Sprijina.ro vizeaza realizarea unui centru multifunctional de recuperare si terapie pentru persoanele cu dizabilitati. Acesta a stabilit un record de finantare, atragand fonduri in valoare de peste 11.500 de euro in prima zi pe Sprijina.ro, anunta reprezentantii platformei de crowdfunding.

”Miracolul unui Pas – un vis posibil impreuna!”, initiat de Asociatia Esperando si publicat pe 14 martie pe Sprijina.ro, a atras, in mai putin de 24 ore, fonduri in valoare de aproape 51.500 de lei, echivalentul a peste 11.500 de euro. Suma atrasa de asociatie in prima zi reprezinta 21% din obiectivul propus, acela de a obtine, in termen de 60 de zile, 250.000 de lei pentru construirea unui centru modern, multifunctional, de recuperare si terapie pentru persoanele cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune. Prin realizarea acestui centru, locuitorii din nord-vestul tarii, inclusiv cei aproximativ 1.000 de copii cu dizabilitati fizice si asociate din Maramures, vor avea zilnic acces la servicii de recuperare motorie mult mai aproape de casele lor. In 18 ore de la publicarea pe platforma, initiativa a atras peste 500 de vizualizari si a fost distribuita de mai mult de 350 de ori pe Facebook.

”Romanii sunt din ce in ce mai deschisi la ideea de crowdfunding, fapt dovedit de numarul tot mai mare de proiecte care se finanteaza accelerat. Totodata, ei valideaza si succesul acestei metode alternative de finantare, prin care fiecare contributie este transparenta, vizibila in timp real”, declara Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

Printre cele mai populare proiecte active pe Sprijina.ro se numara si Sprijina Romania Unita, initiat de Partidul Romania Unita, formatiune independenta condusa de deputatul Bogdan Diaconu. Prin intermediul platformei de crowdfunding, Asociatia ”Demos” si-a propus sa stranga 1 milion de lei, suma necesara pentru finantarea Partidului Romania Unita in campania electorala pentru alegerile locale. Pana in prezent, initiativa a atras finantari in valoare de aproape 1.500 de lei, in cinci zile de la prezenta pe platforma, si va mai fi activa inca 40 de zile.

De la lansarea Sprijina.ro, in iulie 2015, pana in prezent, platforma a avut 400.000 de vizitatori unici, 7.000 de sutinatori, care au contribuit, in medie, cu fonduri de 100 lei pentru proiectele inscrise pe platforma. Valoarea fondurilor atrase pe Sprijina.ro a accelerat puternic in ultimele doua luni, crescand cu peste 50% fata de cea inregistrata in intervalul iulie 2015 – ianuarie 2016.

Sprijina.ro este un proiect 100% romanesc, dezvoltat de o echipa de antreprenori si specialisti cu expertiza in online, web developement, promovare si fundraising.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE