Stiri

Formare practică pentru fermieri și medici veterinari: noi măsuri de combatere a rezistenței la antimicrobiene

Reading Time: < 1 minut

Aproximativ 80 de fermieri și medici veterinari din România au participat la seminarul ”Noi măsuri de combatere a rezistenței la antimicrobiene”, organizat de AMR F&V la Grand Hotel București în zilele de 9 și 10 mai 2024.

Instruirea a inclus sesiuni plenare cu prezentări privind actualizările legislative și sesiuni dinamice ale grupurilor de lucru axate pe specii specifice, împărtășind perspectivele, problemele și soluțiile fermierilor și medicilor veterinari, cu sesiuni de informare plenară și studii de caz identificate ale poveștilor de succes.

Obiectivul sesiunii de instruire a fost:

  1. Informarea fermierilor și a medicilor veterinari cu privire la implicațiile Regulamentului (UE) 2019/4 privind furajele medicamentate și ale Regulamentului 2019/6 privind produsele medicinale veterinare în practica lor zilnică la fermă.
  2. Facilitarea tranziției către o utilizare redusă a antimicrobienelor prin informarea fermierilor și a medicilor veterinari cu privire la măsurile care ar putea preveni apariția infecțiilor.
  3. Încurajarea schimbului de bune practici care informează fermierii și medicii veterinari cu privire la posibilele abordări pentru reducerea utilizării antimicrobienelor în practica de zi cu zi.

În perioada februarie 2024-august 2026 vor fi organizate 30 de ateliere de formare pentru a contribui la tranziția către o utilizare redusă a antimicrobienelor și, în special, la obiectivul „De la fermă la consumator” (F2F) de a reduce vânzările globale ale UE de antimicrobiene pentru animalele de fermă și acvacultură cu 50 % până în 2030. Materialele de instruire pot fi găsite în secțiunea bibliotecă a paginii web AMR F&V | (amrfvtraining.eu).

Team

Recent Posts

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, de peste 300.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea a două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste…

1 minut ago

Soluțiile de securitate smart câștigă încrederea românilor: 7 din 10 utilizatori nu s-ar putea lipsi de ele

Aproape 70% dintre românii care au optat pentru sisteme de securitate inteligentă afirmă că le vor recomanda cu încredere, iar…

56 de minute ago

Cum se digitalizează România. Ce este și ce trebuie să facă DigCompRo

Procesul de digitalizare ar trebui să fie unul ușor, dacă ne gândim că folosim cu toții telefoanele mobile la orice,…

o oră ago

Lenovo anunță creștere a veniturilor, după scăderea industriei de anul trecut

Grupul Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) a anunțat rezultatele pentru trimestrul al IV-lea și pentru întregul an fiscal 2023/24. După…

o oră ago

CFR vrea să modernizeze linia de cale ferată București – Giurgiu

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitația publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a liniei…

o oră ago

”Gala Curaj” aduce în prim plan eroi din fața și din spatele reflectoarelor

Agent Green organizează pe 3 iunie, începând cu ora 19.00,  la Ateneul Român, ”Gala Curaj”, în cadrul căreia se vor…

5 ore ago