CSR Stiri

Frumusetea nu are varsta

4 mart. 2016 2 min

Frumusetea nu are varsta

Reading Time: 2 minute

Astazi Asociatia Niciodata Singur – Prietenii varstnicilor a dovedit ca nu varsta influenteaza frumusetea, prin realizarea unui proiect unic in Romania. Patru doamne, trecute de varsta de 75 de ani au pozat cu stil si eleganta, purtand ii traditionale, intr-un pictorial de moda profesionist, pentru a atrage atentia asupra situatiei alarmante a varstnicilor din tara noastra: 1 din 2 varstnici din Romania se simte singur si inutil, intr-o mica sau mai mare masura.

Pictorialul, realizat de tanara fotografa Eli Driu, impreuna cu stilistii de la .1Concept – Your Beauty Masters si-a dorit sa exprime atat frumusetea la varsta a III-a, cat si nevoia de implicare a societatii in cauza singuratatii varstnicilor, punand in contrast calitatea unui pictorial glossy profesionist cu povestile de viata ale modelelor. Modelele, beneficiare ale programelor asociatiei, au peste 75 de ani si, dupa o viata plina si activa, au ajuns sa infrunte singure problemele varstei batranetii.

Imbatranirea populatiei este un fenomen in crestere care afecteaza nu numai Romania, ci si intreaga Europa. Conform Institutului National de Statistica, 3.247.744 de persoane din populatia totala a Romaniei au varsta de peste 65 ani. In plus, in tara noastra emigrarea tinerilor, insuficienta resurselor umane si financiare specializate si lipsa unui sistem integrat de sprijin amplifica numarul situatiilor in care foarte multi varstnici traiesc neglijati, singuri, sau lipsiti de contact social.

Fotografiile, ce se vor regasi in editia lunii aprilie a revistei Unica. Acest eveniment face parte din Campania de primavara a asociatiei Niciodata Singur. In perioada 26 februarie – 8 martie 2016, aproape 100 de voluntari Niciodata Singur vor aduce bucuria si speranta primaverii celor 900 de varstnici din Bucuresti, Pitesti, Constanta, Ploiesti si Braila, sprijiniti de asociatie, oferindu-le martisoare si cadouri sau prin organizarea de diverse activitati. Ca de fiecare data, au fost alaturi de asociatie si Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges, Caminul de Varstnici Constanta si Asociatia Vasarely.

Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor este o asociatie recent infiintata de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si Asociatia les petits frères des Pauvres din Franta, in contextul imbatranirii populatiei si ca raspuns la problematica izolarii sociale. Pana pe data de 25 mai, orice contribuabil roman poate redirectiona gratuit 2% din impozitul pe venit pentru a se alatura cauzei. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: