Companii Stiri

Fundația eMag susține performanța olimpicilor

22 aug. 2016 2 min

Fundația eMag susține performanța olimpicilor

Reading Time: 2 minute

Elevii români care au făcut parte din loturile olimpice de Informatică, Matematică și Fizică s-au întors de la Olimpiadele Internaționale de anul acesta cu 15 medalii: două de aur, 11 de argint și două de bronz.

Olimpiada Internațională de Informatică s-a desfășurat în Kazan (Federația Rusă) în intervalul 12-18 august și acolo elevii români au obținut patru medalii: trei de argint și una de bronz. Costin Andrei Oncescu, Andrei Costin Constantinescu și Andrei Popa au câștigat medalii de argint, iar Radu Muntean a obținut o medalie de bronz.

La cea de-a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, care a avut loc în perioada 6-16 iulie în Hong Kong, lotul olimpic de Matematică al României a obținut cinci medalii de argint și una de bronz. Medaliile de argint au fost câștigate de Teodor Andrei Andronache, Ciprian-Mircea Bonciocat, Ovidiu Neculai Avădănei, Alexandru Pascadi și de Ioan Laurenţiu Ploscaru, iar cea de bronz a fost obținută de Tudor Plopeanu.

În ceea ce privește cea de-a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, care s-a desfășurat la Zürich (Elveția) în intervalul 11-17 iulie, elevii din lotul olimpic de Fizică s-au întors acasă cu două medalii de aur și trei de argint. Dan Ștefan Eniceicu și Răzvan Octavian Radu au câștigat medalii de aur, iar Robert-Iulian Răveanu, Tudor Costel Crețu și Andrei Cătălin Răduc au obținut medalii de argint.

Pregătirea celor trei loturi olimpice a fost susținută prin programul Hai la Olimpiadă!, inițiat de Fundația eMAG și sprijinit de BCR.

Hai la Olimpiadă! este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la Informatică, Matematică și Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanță și cele mai importante concursuri pentru elevi.

În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță Hai la Olimpiadă!, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: