CSR Stiri

Fundația Vodafone modernizează 24 de centre de transfuzie sangvină

28 iun. 2017 2 min

Fundația Vodafone modernizează 24 de centre de transfuzie sangvină

Reading Time: 2 minute

Fundația Vodafone va moderniza 24 de centre de transfuzie sangvină, în 2017, opt dintre acestea vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale. Investitia totala a Fundatiei Vodafone Romania in acest program se ridica la aproximativ 1 milion de euro. 

Demarat in 2008, „O sansa pentru viata” a devenit cel mai mare program national de donare de sange din Romania. Acesta a inceput cu o serie de actiuni anuale de informare si educare in legatura cu importanta donarii benevole si periodice, continuand cu mai multe campanii mobile de donare de sange in locuri publice, in campusuri universitare si la sediul companiilor. In 2014, programul s-a extins prin adaugarea componentei axate pe renovarea si dotarea cu echipament medical a centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sangvina Bucuresti, cel mai mare din Romania, a fost primul care a beneficiat de acest program, in 2014 si 2015. Tot in 2015, in cadrul programului au mai fost renovate sapte centre situate in alte orase din tara, iar in 2016 alte zece centre.

Peste 620.000 de donatori de sange si pacienti au beneficiat pana acum de schimbarile produse in centrele de transfuzie sanguina in urma renovarii si dotarii lor cu echipament medical corespunzator. Dintre ei, mai mult de 414.000 de pacienti au primit sangele de care aveau nevoie pentru transfuzii. Lucrarile de renovare au acoperit pana acum peste 28.000 mp in 18 centre din tara.

Ca rezultat al programului „O sansa pentru viata”, centrele de transfuzie sanguina din Romania au inregistrat in 2016 o scadere a mediei de varsta a donatorilor la nivel national, pentru prima data dupa 1989. La ora actuala, 30% din sangele donat provine de la donatori tineri fideli.

Programul „O sansa pentru viata”, derulat prin parteneriatul dintre Fundatia Vodafone Romania si Asociatia React, va continua in 2017 cu modernizarea a 24 de centre de transfuzie sanguina din intreaga tara (Ploiesti, Targoviste, Galati, Deva, Satu-Mare, Braila, Miercurea-Ciuc, Resita, Zalau, Ramnicu-Valcea, Baia Mare, Pitesti, Botosani, Alexandria, Craiova, Barlad, Tulcea, Focsani, Piatra Neamt, Sibiu, Bacau, Campulung, Oradea si Timisoara). Opt dintre acestea, situate in Pitesti, Campulung, Ploiesti, Zalau, Satu-Mare, Sibiu, Barlad si Focsani, vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale moderne.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: