Brand Focus Companii CSR

FUTURE- Construiește cu pasiune, două ore de educație altfel

21 oct. 2019 2 min

FUTURE- Construiește cu pasiune, două ore de educație altfel

Reading Time: 2 minute

Angajatorii companiei Office Depot alături de 70 de studenți, profesori universitari și invitați au participat la prima sesiune de training FUTURE – Construiește cu pasiune, program lansat oficial la Cluj-Napoca, în luna martie 2019. Programul face parte din inițiativa #EducațieAltfel care dezvoltă competențele necesare studenților pentru primul lor loc de muncă.

Ediția Office Depot Service Center a programului FUTURE – Construiește cu pasiune se desfășoară în intervalul 16 octombrie – 8 ianuarie, în Cluj-Napoca. Programul include sesiuni de training, activități în cadrul companiei Office Depot, dar și întâlniri de lucru cu profesorii și angajații companiei.

“Ajutăm angajații noștri să se dezvolte pe zona de limbi străine, pe zona de soft skills sau pe zona de traininguri tehnice. Procesul acesta de dezvoltare îl susținem în companie, dar acest proces de auto-descoperire a competențelor trebuie început încă din școală și mai apoi aplicat în mediul muncii.

Aici  putem să facem o diferență, nu doar prin ceea ce am făcut până la ora actuală: workshopuri, ateliere, Zilele Porților Deschise, colaborări punctuale cu universitățile, ci într-un program mai de lungă durată, precum FUTURE, în care să descoperim și să construim împreună ceea ce e nevoie pe piața muncii”, a spus Carmen Bindas, HR Manager, Office Depot Service Center Cluj.

FUTURE se întinde pe o perioadă de șase luni, săptămânal, în fiecare miercuri de la 18:00 – 20:00 studenții au posibilitatea de a-și dezvolta competențele soft precum gândirea creativă, lucrul în echipă, rapiditatea, responsabilitatea sau comunicarea.

Necesitatea acestor competențe reprezintă un subiect dezbătut la nivel mondial; peste 850 milioane de tineri din țările cu venituri medii și mici vor ajunge adulți fără să aibă abilitățile necesare pentru succesul în viață și la muncă, potrivit celui mai recent studiu furnizate al Comisiei de Educație

“Tinerii de azi resimt cel mai mult lipsa acestor competențe. Fără o direcție clară, aceștia sunt mereu în căutarea unui loc de muncă, ceea ce face dificilă recrutarea lor și retenția în companii. Dar există o soluție. Timp de 2 ore în fiecare săptămână facem o schimbare vizibilă în rândul celor 45 de studenți care fac parte din program”, a declarat Mădălina Hodorog, fondatorul FUTURE – Construiește cu pasiune și unul dintre trainerii care vor susține activitățile din cadrul programului.

Mai multe detalii legate de program și înscrieri se regăsesc aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: