Creativitate Lifestyle Stiri

Galeria Galateca organizează o expoziție dedicată lui Federico Fellini

2 oct. 2020 2 min

Galeria Galateca organizează o expoziție dedicată lui Federico Fellini

Reading Time: 2 minute

În anul centenar Federico Fellini, galeria Galateca vernisează, în premieră, în București, expoziția „Lights on!”, o selecție de peste 40 de fotografii inedite din colecția lui Antonio Maraldi, surprinse de Paul Ronald pe platourile de filmare în timpul realizării capodoperei lui Federico Fellini – „8 ½”.

Evenimentul are loc vineri, 2 octombrie, ora 19:00 și este realizat împreună cu TIFF si Institutul Italian de Cultură face parte din cele trei seri organizate de Galateca cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor, seara dedicată FILMULUI. Expoziția va fi disponibilă până în 7 noiembrie 2020. 

În program,  proiecția scurtmetrajului „Il lungo viaggio Fellini” și a documentarului „Fellini fine mai” oferite de REGIONE EMILIA-ROMAGNA. La eveniment participă reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.

Expoziția dezvăluie momentele unice ce se petrec în spatele camerei de filmat, cu un Marcello Mastroianni seducător și îndrăzneața Claudia Cardinale în prim plan, alături de Fellini.

Noaptea albă a Galeriilor

Manifestarea culturală are loc în acest an între 2 și 4 octombrie, iar galeria Galateca a pregătit un program special pentru cele 3 zile de eveniment. 

Vineri, 2 octombrie este seara dedicată FILMULUI în parteneriat cu TIFF si Institutul Italian de Cultură.

Sâmbătă, 3 octombrie este seara dedicată spectacolului, TEATRULUI.

  • Vernisajul Inside/ Outside 3.0 ora 19:00, 6 proiecte expoziționale din vitrinele galeriei, semnate de Andreea Medar și Mălina Ionescu, So Lemn (Cristina Curelea), Vlad Eftenie, Nadina Stoica, Cristina Milea, Octavian Neculai.
  • Proiecția secvențelor din piesa de teatru Urban Gif Show, un spectacol inovator despre oraș (implicit despre București) și despre felul în care corpul se manifestă în el, în colaborare cu Teatrelli.

Duminică, 4 octombrie este seara de ARTĂ VIZUALĂ

  • Vernisajul instalației “2020= protecție= grijă= refacere” a artistei Anca Boeriu ora 19:00
  • Primul ARTIST TALK din noua serie moderată de Mihaela Dedeoglu, invitați Octavian Neculai, Anca Boeriu, Andreea Sandu, în focus expoziția Plakat’60, cu un format relaxat de cafea cu artă.
  • Concertul live de rock alternativ Claiming Apollo – prima repetiție cu public ora 20:00

Partenerii Galateca sunt Centrul Cultural Expo Arte, Institutul Italian De Cultură, TIFF, Teatrelli, Neo Art România, Biblioteca Centrală Universitară Carol I. Este susținut de Nespresso, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Neo Art Romania. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: