Editorial

Generația hibrid

16 apr. 2019 2 min

Generația hibrid

Reading Time: 2 minute

Fiecare generație este diferită, are plusuri și minusuri, are caracteristicile ei. Este o realitate pe care o știm toți, așa cum știm că și pentru tineri vine o vreme când spun “pe vremea mea” și că între generații va fi mereu o prăpastie de mentalitate.

Așa era până acum. Generația Z, a celor care au 20 de ani în acest moment, demonstrează sociologic că este unică. Complet diferită de cele de până acum și preconizează o schimbare majoră pentru următorii ani.

De ce? Ce au ei atât de diferit față de celelalte generații? Au trăit toată viața în era internetului. Văd altfel decât noi banii și petrecerea timpului. Stau conectați peste 10 ore pe zi și sunt foarte pragmatici.

Știu că este un paradox pentru toți cei care nu înțeleg această generație și au senzația că nu vor să lucreze, că au pretenții, că nu înțeleg lumea în care trăim, dar, un mare DAR vine aici! Iau lumea așa cum este și o înțeleg mai ușor. Valorizează egalitatea rasială. Sunt deschiși la tot ce au în jur și nu au crezuri marcante, precum alte generații. Din punctul de vedere al religiei, sunt generația cel mai puțin înclinată spre credință. Văd diferit sexualitatea și statutul lor în societate, iar modul în care prețuiesc timpul, banii și proprietățile este total diferit.

Știu ce vor și nu acceptă jumătăți de măsură când este vorba despre ei și viața lor. Sunt buni în comunicare și rezolvarea problemelor. Au fost crescuți de Generația X în recesiune și știu ce înseamnă economisirea și o prețuiesc, dar mai presus de toate sunt nativi digitali și văd lucrurile în context global.

Sunt generația care vrea autenticitate și nu acceptă mesajele corporatiste. Sunt conștienți de contradicții și
nu, nu au un punct de vedere absolut. Au crescut în era fake news și pentru ei adevărul are mult mai multe fețe. Și, da, deși e paradoxal, prețuiesc în egală măsură efemerul și tangibilul și demonstrează că sunt cea mai fluidă generație, o generație hibrid căreia îi place să încerce, să combine, să colaboreze și să inoveze.

Ne place sau nu, vor pune o amprentă puternică asupra viitorului nostru. Dar, dacă începem să­i cunoaștem, poate vom vedea și noi mai frumos viitorul. Pe 20 dintre ei vi­i prezentăm în paginile următoare și cu alți tineri remarcabili de 20 de ani vom reveni în fiecare ediție a revistei pentru că, spre încântarea noastră, când am pornit procesul de identificare a tinerilor care au reușit până la 20 de ani să aibă rezultate remarcabile, am descoperit mulți, mult mai mulți care merită să fie promovați și cunoscuți.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: