Finanțe Stiri

Generația millennials, comportament de plată mai bun decât media

10 mai 2018 < 1 min

Generația millennials, comportament de plată mai bun decât media

Reading Time: < 1 minut

Generația millennials  (tinerii de până în 35 de ani) au un acces ridicat la finanțare și au un comportament de plată mai bun decât celelalte categorii de vârstă, arată un studiu realizat de Florin Dragu, șeful Diviziei de Risc Sistemic și Monitorizare din cadrul Băncii Naționale a României (BNR).

Studiul arată că pentru generația millennials riscul de neplată este mai redus, Dragu a precizat însă că trebuie să ținem seama de faptul că acești tineri nu au trecut printr-o recesiune economică.

“În martie 2018, creditarea pe acest segment înregistra o rată anuală de creștere de 11%, în timp ce la populația de peste 35 de ani ritmul anual de creștere de doar 8%. Evoluția a fost determinată de dinamica pe segmentul creditelor ipotecare. Achiziția de locuințe reprezintă 75% din totalul creditelor accesate de persoanele din categoria millennials”, a declarat Dragu, la conferința Future Banking, organizată de wall-street.ro.

Potrivit studiului, accesul millennials la finanțare este unul semnificativ în România, 31% din împrumuturile totale acordate populației de băncile autohtone mergând către această categorie de clienți. Mai mult, ritmul de creștere este unul superior celorlalte categorii de vârstă. Totodată, această categorie de vârstă deține 54% din totalul împrumuturilor Prima Casă. 

Și în cazul creditelor de consum, ritmul de creștere anual este mai mare în cazul tinerilor decât la celelalte catgorii de vârstă.

67% dintre millennials au un grad de îndatorare de până la 40%, prag considerat sustenabil de către banca centrală.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: