Stiri Tech

Generația Tech: program național de educație digitală

17 apr. 2019 2 min

Generația Tech: program național de educație digitală

Reading Time: 2 minute

Digital Nation lansează programul de dezvoltare regională Generația Tech, ce se adresează tinerilor de 15-24 ani din România interesați să-și dezvolte competențele digitale. Programul, în premieră la noi în țară, este realizat cu susținerea organizației internaționale Google, care oferă o finanțare de 500.000 de dolari pentru primul an de proiect. Obiectivul proiectului este ca peste 300 de tineri să participe la cursul Generația Tech și să dobândească abilități practice, necesare pe piața muncii. Proiectul se bucură de sprijinul Ministerului Educației Naționale.

Programele Generația Tech demarează în iulie 2019, iar tinerii de 15-24 ani se pot înscrie la una din cele două specializări de 12 luni:  IT Literacy și Learn to Code.  În primul an, programele vor fi accesibile în 3 orașe, iar participanții se vor putea conecta în Campusul digital sau vor putea accesa hub-urile locale înființate prin program, cu scopul de a ajuta comunitatea să se cunoască și să interacționeze. Participanții vor urma ore interactive online, vor fi mentorați de specialiști din Cluj, Iași, București și din toate marile centre dezvoltate digital și se vor reuni  la evenimentele locale Digital Nation. La finalul programului, tinerii vor parcurge o etapă de facilitare a angajării în roluri digitale, la nivel local și regional.

Înscrierile la specializările Generația Tech sunt deschise în perioada mai-iunie 2019, pe site-ul comunității.  Programul își propune să pregătească 300 de tineri, prin cursuri digitale și mentorat. În plus, programul va oferi echipamente hardware în cazul în care tinerii selectați au această nevoie.

Programele Generația Tech sunt dezvoltate folosind metodologii de predare ale Digital Nation, comunitate născută în București, care experimentează și inovează în sfera educației din 2013 .

Programul a fost lansat printr-o conferință de presă, care a avut ca subiect de dezbatere competențele digitale de viitor în rândul tinerilor, modul de deprinde a acestora și rolul pe care diferiți actori sociale îl au în sprijinirea acestui demers.

În cadrul discuțiilor,  Liza Belozerova (Program Manager EMEA, Google.org), Elisabeta Moraru (Country Manager, Google România),  Paul Apostol (fondator Digital Nation) și Lucian Ghindă (Head of Mentors, Digital Nation) au vorbit despre strategiile propuse și impactul prevăzut al programului, precum și despre alegerea României în contextul acestei investiții.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: