MarComm Marketing Stiri

Topoloveni a devenit marcă înregistrată la OSIM

aug. 10, 2020 2 min

Topoloveni a devenit marcă înregistrată la OSIM

Reading Time: 2 minute

Topoloveni, devenit cunoscut datorită Magiunului din prune Topoloveni și al celorlalte produse din portofoliul Sonimpex Topoloveni, a devenit marcă înregistrată la OSIM.

Certificatul de înregistrare a mărcii Topoloveni a fost obținut de către Sonimpex Topoloveni pentru mai multe categorii de produse, de la magiunuri, dulcețuri, zacuște, bulion sau sarmale până la produse de patiserie și cofetărie care conțin magiunuri sau dulcețuri și, de asemenea, până la o listă lungă de fructe și legume proaspete.

Certificatul de înregistrare a fost eliberat de către OSIM pe 5 august 2020, iar durata de protecție a mărcii este de 10 ani de la data depozitului sau data solicitării (26 iulie 2019), cu posibilitate de reînnoire. Procesul de înregistrare a mărcii a fost coordonat de agenția de proprietate intelectuală Nomenius.

În 2011, magiunul din prune Topoloveni a primit din partea Uniunii Europene certificarea de Indicație Geografică Protejată (IGP), Sonimpex fiind  primul producător din industria alimentară din România care a obținut această formă de protecție a unui produs și, din 2011 până în 2016, singurul.

”Din păcate, notorietatea toponimului Topoloveni, construită de către Sonimpex, a fost exploatată de către concurență, prin simpla și ilegala utilizare a toponimului pe etichetele proprii. Tot din păcate, de data aceasta pentru consumator, concurența a preluat doar un nume, fără a copia și calitatea produselor Sonimpex. Rezultatul a fost inducerea în eroare și înșelarea așteptărilor cumpărătorilor. Indicația Geografică Protejată și renumele mărcii au fost pentru noi mai curând niște motive de satisfacție profesională. Cât despre protecția brandului în România, singura entitate care a depus eforturi pentru protejarea mărcii și respectarea legii am fost noi înșine“, declară Bibiana Stanciulov, Director General Sonimpex Topoloveni.

Potrivit Legii mărcilor, articolul 36, certificatul de înregistrare a mărcii Topoloveni conferă de acum încolo titularului său drept de exclusivitate asupra utilizării, folosirile neautorizate intrând sub incidența prevederilor legate de contrafacere.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: