fbpx
Lifestyle Stiri

Germania influenteaza dezvoltarea economica in Bucuresti1 min

21/07/2015 < 1 min read

Germania influenteaza dezvoltarea economica in Bucuresti1 min

Reading Time: < 1 minut

In cadrul evenimentelor dedicate istoriei culturilor romane si germane de pe teritoriul Romaniei, Casa de Cultura „Friedrich Schiller” organizeaza in perioada 23 iulie – 8 august Expozitia de documente digitizate din Arhivele Nationale ale Romaniei. Se poate participa in intervalul orar 10:00 – 15:00, iar evenimentul este organizat în colaborare cu Asociatia Istoria Artei.

Proiectul de digitizare a scos la lumina si presupune publicarea pe www.arhivadearhitectura.ro a documentelor legate de istoria arhitecturii, constructiilor si activitatea economica a Bucurestiului secolului al XIX-lea.

Specialistii de la firma de consultanta Oxford Economics afirma ca Bucurestiul este orasul european care va avea cea mai buna evolutie in urmatorii cinci ani, urmand sa aiba o rata de crestere de 7%, de peste doua ori mai mare decat media europeana. Micro-expozitia cuprinde documente ce vizeaza aspecte ale dezvoltarii economice a capitalei. Strada Smardan de astazi era cunoscuta sub numele de Ulita Nemtilor, Ulita Nemteasca si Strada Germana. Numele strazii Lipscani ne aminteste, de asemenea, de comertul intens din secolul al XIX-lea cu centrul comercial al Leipzig-ului. Activitatea economica si comerciala este ilustrata de o diversitate de facturi ale unor comercianti de origine germana, prezenti la Bucuresti, dar avem si dovezi ale schimbului intens cu firme importante din spatiul german.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *