fbpx
Companii Stiri

Goldart promovează arta ca investiție

29/11/2016

Goldart promovează arta ca investiție

cristian_anghel_director_executiv_goldart_2
Cristian Anghel, Director Executiv, Goldart

Casa de licitații Goldart a lansat un serviciu de investiții dedicat artei moderne și contemporane, cu un randament garantat de 15%, la 3 ani. 

Astfel, casa de licitații va lansa bimestrial un catalog de peste 50 de lucrări artistice – picturi si opere grafice cu valori cuprinse între 250 de euro și 5.000 de euro – reprezentând oferta de vânzări private. Peste jumătate dintre aceste lucrări vor aparține unor artiști contemporani. 

”Prin vânzarea privată de obiecte de artă cu randament garantat la 3 ani, Goldart materializează sintagma “arta ca investitie” care în prezent circulă în spațiul public mai mult la nivel conceptual și declarativ. Garantând un randament obiectului de artă, acesta își completează dimensiunea artistică și emoțională cu una profund pragmatică, el devenind nu doar un bun de colecție ci și o variantă de plasament financiar pe termen mediu alături de produse tradiționale precum: depozitele bancare, titlurile de stat, acțiuni sau unități ale fondurilor de investiții.” a declarat Cristian Anghel, Director Executiv al Goldart.

Cristian Anghel s-a alăturat echipei Goldart în octombrie 2015, asumându-şi managementul companiei la începutul anului 2016. Anghel este colecţionar şi dealer de artă, cu o experienţă de 15 ani în piaţa de capital, asigurări şi reasigurări și de 3 ani în management cultural.

Seminarii dedicate investițiilor în artă

Pentru a sprijini produsul de investiții nou lansat și pentru a deschide apetitul pentru domeniul artistic al clienților tineri – profesioniști și antreprenori cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani – Goldart va susține pe parcursul anului 2017, o serie de seminarii exclusive dedicate investițiilor în artă. 

goldart_interior_1

Goldart a fost fondată în 1997 ca galerie de artă, sub coordonarea familiei Luminița și Alexandru Ghilduș. În 2008, a devenit casă de licitații numele sau fiind asociat cu cea mai mare tranzacție de artă încheiată până în prezent în România – vânzarea tabloului “Două Fete” semnat de Ștefan Luchian, pentru suma de 300.000 de euro, în cadrul unei licitații organizate în aprilie 2013. În cei 8 ani de activitate, Goldart a organizat peste 180 de licitații în care a promovat peste 570 de autori contemporani. În noiembrie 2015, Goldart a lansat programul Contempl’Art, o serie de expoziții lunare organizate în spațiul galeriei, cuprinzând, pe parcursul unui an, lucrările a cel puțin 150 de artiști.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE