Stiri Tech

Google Pay, disponibil pentru cardurile de beneficii Up România. Care sunt avantajele pentru utilizatori

19 mart. 2021 < 1 min

Google Pay, disponibil pentru cardurile de beneficii Up România. Care sunt avantajele pentru utilizatori

Reading Time: < 1 minut

Up România a lansat serviciul Google Pay pentru cardurile de beneficii pe care le emite. Utilizatorii din România vor putea folosi portofelul electronic Google Pay pentru toate plățile cu cardurile de beneficii: Up Dejun, Up Cadou, Up Vacanță și Up Cultură. Astfel, utilizatorii vor avea încă o soluție de plată gratuită, alături de soluțiile deja lansate, Apple Pay și propriul portofel electronic din aplicația Up Mobil.

Cum va funcționa Google Pay

Utilizatorii de carduri Up România au afișată opțiunea „Adaugă în Google Pay”, în meniul aplicației Up Mobil. Astfel, cardurile pot fi înrolate în Google Pay direct din aplicația Up Mobil, una dintre cele mai apreciate aplicații financiare din România, cu un scor de 4.8 în Google Play.

Plățile se vor putea realiza în magazinele fizice sau online, în doar doi pași – Unlock&Pay – prin deblocarea telefonului și apropierea lui de terminalul contactless.

Beneficii

Principalul avantaj pentru folosirea Google Pay este nivelul sporit de securitate prin „tokenizarea’’ plăților, ceea ce presupune generarea în momentul plății a unui număr de card virtual unic acelei tranzacții. În acest mod, nu pot apărea plăți dublate pentru aceeași tranzacție, numărul de card unic fiind dezactivat imediat după încheierea tranzacției.

De asemenea, Google Pay oferă un strat în plus de securitate în cazul pierderii telefonului, prin posibilitatea blocării, schimbării parolei sau ștergerii de la distanță a conținutului.

Google Pay este un portofel digital gratuit, compatibil cu dispozitivele Android certificate, echipate cu NFC, care permite efectuarea de plăţi simplu, sigur şi rapid, atât online, cât şi în magazine.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: