fbpx
Antreprenori Finanțe

Granturi pentru comunități2 min

01/07/2019 2 min read

author:

Granturi pentru comunități2 min

Reading Time: 2 minute

Au început înscrierile la Programul de granturi Raiffeisen Comunități, editia 2019. Programul de granturi al băncii este un concurs de proiecte de responsabilitate socială, derulat anual pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro. Programul are loc în perioada 1 iulie și 1 octombrie 2019, iar la final banca va acorda finanțări nerambursabile de 500.000 lei, pentru proiecte educaționale, desfășurate în comunitățile în care bancă este prezentă.

În acesta ediție susținem proiecte din domeniul educației non-formale-financiară, antreprenorială, civică sau profesională. Anul acesta am crescut valoarea granturilor la 50.000 lei pentru fiecare proiect, iar finaliștii își vor prezența și susține ideile în față unei comisii formate din experți în proiecte comunitare.

„De nouă ani organizăm programul de granturi Raiffeisen Comunități prin care ne-am propus să ne implicăm în comunitățile locale și să ajungem în locurile în care e mai multă nevoie de educație non-formală și putem avea rezultate. Investim așadar în educație cu responsabilitate și cu gândul la ziua de mâine” a spus Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank. 

Programul se adresează organizațiilor neguvernamentale de dimensiuni mici și medii și instituțiilor de învățământ din România, care își propun dezvoltarea de proiecte de educație non-formală și care au minimum doi ani de funcționare la momentul înscrierii. Proiectele trebuie să se desfășoare pe o perioadă cuprinsă între patru și doisprezece luni, iar rezultatele estimate să fie măsurabile și să aducă schimbări pozitive în comunitățile în care sunt implementate. Suma maximă solicitată pentru finanțarea unui proiect este de 50.000 lei, iar participantul va avea și o contribuție proprie de minimum 20% din valoarea întregului proiect.

Programul se desfășoară în patru etape: 

  •  1 iulie – 1 august 2019-depunerea proiectelor, prin completarea și trimiterea unui formular standard, disponibil online (https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi);
  •  2 august-22 august 2019 – verificarea eligibilității proiectelor înscrise, realizată de către Asociația pentru Relații Comunitare;
  •  23 august – 19 septembrie 2019 – evaluarea proiectelor eligibile de către voluntari Raiffeisen Bank;
  •  23 septembrie–27 septembrie 2019 – sesiuni de susținere a proiectelor finaliste în fața un juriu extern, format din experți în evaluarea de proiecte comunitare.
  •  1 octombrie – anunțarea proiectelor câștigătoare

Înscrierile proiectelor au loc din 1 iulie până în 1 august 2019 și se fac online, pe: https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi, unde se găsește și regulamentul de participare. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *