Finanțe Stiri

Credit verde pentru proiecte eficiente energetic1 min

06/03/2018 2 min read

author:

Credit verde pentru proiecte eficiente energetic1 min

Reading Time: 2 minute

UniCredit Bank lansează Creditul verde, creditul ipotecar pentru achiziția imobilelor cu eficienţă energetică ridicată.

Noua ofertă propune clienţilor persoane fizice o soluţie de finanţare simplă şi transparentă pentru achiziţia de locuințe construite după 1 ianuarie 2000 și care dețin certificate de eficiență energetică de tip A sau B+, anunță banca, într-un comunicat de presă.

 „Prin Creditul verde ne dorim să îi aducem pe clienții noștri mai aproape de ceea ce contează cu adevărat pentru ei și să contribuim la o tranziție cât mai rapidă spre o economie verde în România. Noua soluție de creditare de la UniCredit Bank le oferă viitorilor proprietari o dobândă foarte bună, similară cu cea a creditului Prima Casă, dacă locuința are un consum redus de energie, respectiv dacă deține un certificat energetic A sau B+”, a declarat Sorin Drăgulin, Director Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank.

Creditul verde le oferă clienților un avantaj important în gestionarea costurilor: o valoare mai redusă a ratei lunare, comparativ cu alte credite cu ipotecă oferite de UniCredit, inclusiv faţă de ofertele din programul Prima Casă. Un exemplu comparativ de rată lunară pentru un credit ipotecar în valoare de 200.000 lei, pe o perioadă de 30 de ani arată o rată de 987 lei pentru Creditul verde (DAE 4,43%), 1.002 lei pentru Credit Prima Casă şi 1.127 lei pentru Credit Ipotecar pentru Achiziție (DAE 5,63%).

Facilitatea din România, în contextul căreia UniCredit a lansat creditul ipotecar pentru proiecte eficiente energetic, este un produs al BERD, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cooperare cu GEF, Fondul Global de Mediu și TaiwanICDF, Fondul Internațional de Cooperare și Dezvoltare din Taiwan.

Mai multe informații despre Creditul Verde sunt disponibile pe www.unicredit.ro

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE