Business Companii Stiri

GreenPoint alocă 150.000 de euro din profit pentru educație în domeniul reciclării

22 sept. 2020 < 1 min

GreenPoint alocă 150.000 de euro din profit pentru educație în domeniul reciclării

Reading Time: < 1 minut

GreenPoint a decis să direcționeze peste 150.000 de euro din profitul realizat în 2019 către proiecte de educare, conștientizare și creștere a gradului de recuperare a deșeurilor de ambalaje. Restul de două treimi din profit, respectiv aproximativ 315.000 de euro, vor fi întoarse către partenerii GreenPoint sub formă de facturi de reducere, suma aferentă fiecărei facturi fiind direct proporțională cu cantitățile pentru care compania respectivă a predat responsabilitatea către GreenPoint în 2019.

În 2019, GreenPoint a derulat peste 20  de proiecte de sine stătătoare din domeniul reciclării sau revalorificării deșeurilor de ambalaje și a realizat un profit de peste 465.000 de euro.

În prezent, sunt în desfășurare mai multe proiecte care beneficiază de fonduri provenite din returnarea către comunitate a profitului, precum ExtravaCANza, în cadrul căreia turiștii din stațiunea Mamaia sunt informați și încurajați să colecteze dozele din aluminiu, având șansa de a câștiga premii instant, și Caravana “Every Can Counts”, care, în luna septembrie, va ajunge în 11 orașe din țară, promovând reciclarea dozelor de aluminiu. Toate aceste proiecte sunt implementate cu ajutorul partenerilor comerciali și a liderilor comunităților locale.

De asemenea, GreenPoint pregătește, pentru echipele de achiziții ale clienților, o serie de training-uri și prezentări de soluții eficiente de colectare și reciclare, iar în viitorul apropiat, compania va lansa o campanie online de educare activă cu accent pe relația cu mediul, dar și un concept nou și creativ pentru colectarea și sortarea materialelor reciclabile de tip ambalaj.

Potrivit legislației europene, organizațiile care implementează răspunderea extinsă a producătorului sunt constituite drept companii “not-for-profit”, în sensul că orice profit rezultat în urma prestării serviciilor către parteneri să fie întors în piață pentru a susține în continuare procesul de recuperare a deșeurilor de ambalaje puse pe piață. 

Foto: © Nikolay Plotnikov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: