Stiri

Mii de mașini cumpărate și 18.000 de persoane înscrise în programele Rabla Clasic și Rabla Plus

25 mai 2021 2 min

Mii de mașini cumpărate și 18.000 de persoane înscrise în programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Reading Time: 2 minute

Peste 18.000 de persoane fizice s-au înscris deja în programele Rabla Clasic și Rabla Plus din acest an. Până în prezent au fost achiziționate 7.336 de autovehicule și o motocicletă.

Pentru persoanele juridice au fost aprobate și publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu prima listă conținând 115 dosare acceptate pentru 157 autovehicule.

În cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au înscris la producători/dealeri auto, 2.234 persoane fizice, până în prezent fiind achiziționate 299 mașini noi (195 pur electrice și 104 hibrid plug-in), se arată în comunicatul Administrației Fondului pentru Mediu.

De asemenea, pentru persoane juridice au fost publicate 48 dosare acceptate pentru 90 autovehicule electrice, dintre care 49 electrice – hibride și 41 autovehicule pur electrice.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validați în Programele Rabla și Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției la www.afm.ro

Cine poate beneficia de programul Rabla sau Rabla Plus

Beneficiarii pot fi orice persoana fizică, persoana juridică, de drept public ori de drept privat, entitatea juridică fără personalitate juridică sau organizaţia profesională care este organizată şi îşi desfășoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale, ce a achiziţionat autovehiculul nou sub beneficiul ecotichetului; operatorul economic reprezintă orice entitate implicată într-o activitate economică, indiferent de statutul său juridic şi de modul în care este finanţată, inclusiv persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent, asociaţii familiale, parteneriate sau asociaţii care desfăşoară activităţi economice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orice entitate definită în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013 privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis.

Valoarea tichetelor Rabla Plus

Pentru cei care achiziționează mașini prin programul Rabla Plus, valoarea ecotichetelor este de 45.000 de lei pentru achiziționarea unui automobil pur electric și 20.000 de lei pentru achiziționarea unui automobil hibrid, care generează o cantitate de emisii mai mică de 50g/km.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: