BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Grupul Cez în România donează 795.152 lei comunităţii locale

apr. 13, 2020 2 min

Grupul Cez în România donează 795.152 lei comunităţii locale

Reading Time: 2 minute

Crucea Roşie Română, Unifarm, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu sunt entitățile care vor fi sprijinite de grupul Cez în România.

Cei 795.152 lei donaţi de Cez se vor transforma în: alimente de bază pentru bătrânii din Oltenia şi parţial Muntenia, prin colaborarea cu Crucea Roşie, echipamente de protecţie pentru personalul medical din toate cele 9 judeţe în care compania îşi desfăşoară activitatea, în parteneriat cu Unifarm, achiziţia unor echipamente de protecție, produse sanitare şi recondiţionarea unor instrumente medicale, în beneficiul pacienţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova şi achiziţia unui aparat de testare COVID -19 şi a unor seturi de teste pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

„Comunitatea a fost întotdeauna în centrul activităţii noastre iar în această perioadă, mai mult ca oricând, ţinem să-i oferim sprijinul nostru. Rămânem la fel de implicaţi şi responsabili pentru structurile de furnizare, producţie şi distribuţie de energie pe care le operăm care creează nu doar o reţea operaţională, ci şi una de #energiepentrubine. Ne bucurăm să putem oferi din energia noastră comunităţii, partenerilor, clienţilor şi colegilor care ne demonstrează zilnic că #energiavinedelaoameni”, a spus Ondrej Safar, Country Manager Cez România.

În apropierea Sărbătorilor Pascale, grupul Cez în România va oferi alimente de bază pentru 1750 de vârstnici, alimente ce vor fi distribuite prin intermediul partenerului Crucea Roşie Română – filialele Argeş, Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman şi Olt, dar şi cu sprijinul birourilor sociale ale primăriilor din comunitatea CEZ.

În total, la nivel regional vor fi acordate peste 17 500 kg de alimente în valoare de cca. 171 500 lei. Beneficiarii sunt persoane vârstnice de peste 65 de ani, fără familie, cu probleme medicale şi sociale, iar pachetele alimentare le vor asigura hrana necesară nu doar de sărbători, ci şi pentru următoarele două săptămâni.

„Fidelă misiunii sale umanitare, Crucea Roșie Română este greu încercată în aceste zile și luptă pentru a face față nevoilor persoanelor vulnerabile, bătrânilor singuri și fără posibilități materiale. De aceea, apreciem spiritul de solidaritate umană de care au dat dovadă partenerii noștri de la CEZ”, au afirmat într-o declarație comună reprezentanții filialelor Crucea Roșie (Argeș, Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Olt și Teleorman).

Sectorul medical s-a numărat întotdeauna printre beneficiarii proiectelor de responsabilitate socială derulate de Grupul Cez în România în cei 15 ani de când activează în piaţa românească. Astfel că o parte din bani va fi pentru dotarea cu echipamente medicale noi şi echipamente recondiţionate pentru două dintre instituţiile medicale mari din ţară: Spitalele Judeţene de Urgenţă din Craiova şi Târgu Jiu.

Grupul Cez în România este reprezentat prin 10 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO România.

Credit foto: ID 102195492 © Josefkubes | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: