Business Stiri Tech

Grupul Veracomp, preluat de Exclusive Networks

7 sept. 2020 2 min

Grupul Veracomp, preluat de Exclusive Networks

Reading Time: 2 minute

Veracomp a semnat un acord prin care toate companiile de distribuție cu valoare adăugată din grupul său vor fi vândute către Exclusive Networks.

Cu o prezență directă în 10 țări din Europa Centrală și de Est (CEE), deservind și alte țări vecine, Veracomp va permite distribuitorului global Exclusive Networks să își dezvolte semnificativ operațiunile chiar în centrul operațiunilor sale din EMEA. Distribuitorul global are deja 50 de sucursale în întreaga lume și își oferă serviciile în peste 100 de țări.

Achiziționarea unui puternic grup de distribuție este cea mai bună modalitate de a ne accelera prezența în această nouă regiune, iar să investim dezvoltând pe bazele solide furnizate de Veracomp se va traduce prin oportunități excelente pentru furnizorii noștri strategici și pentru partenerii GSI. Există deja o potrivire culturală profundă și o aliniere operațională între cele două organizații, dar planul nostru este să susținem continuarea succesului, mai degrabă decât să impunem noi structuri. Includem aici factorii cheie din managementul Veracomp, care vor își vor păstra rolurile lor actuale pentru a asigura continuitatea și executia unui plan de creștere accelerată. Veracomp a acumulat o experiență vastă și a câștigat o reputație remarcabilă în cei aproape 30 de ani de activitate, iar noi suntem determinați să adăugăm la această moștenire expertiza noastră globală avansată în domeniul securității cibernetice și în domeniul serviciilor value-added în beneficiul partenerilor, clienților și angajaților”, a declarat Olivier Breittmayer, CEO, Exclusive Networks.

Tranzacția este supusă mai multor condiții, inclusiv aprobări și reglementări, și este de așteptat să se finalizeze în cel de- al patrulea trimestru al anului 2020.

Valoare de business

Grupul Veracomp, unul dintre cei mai mari distribuitori IT cu valoarea adaugată din Europa, cu sediul central în Polonia, are o experiență de 30 de ani în domeniu, o cifră de afaceri anuală de aproximativ 300 milioane de euro și o bază combinată de clienți de peste 3.000 de reselleri.

Exclusive Networks – distribuitor global specializat pe soluții de securitate cibernetică și soluții cloud – este prezent în peste 100 de țări și a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 2.4 miliarde de euro, în creștere cu 17% față de anul precedent.

În România, Veracomp este o prezență activă pe segmentul distribuției de soluții IT din 2007. In România sunt in prezent 23 de angajati, iar Grupul Veracomp insumeaza circa 400 de angajați in cele 19 tari in care opereaza.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: