CSR Stiri

Horia Tecău susține Serviciile Comunitare pentru Copii

14 iul. 2017 < 1 min

Horia Tecău susține Serviciile Comunitare pentru Copii

Reading Time: < 1 minut

Campionul mondial de tenis Horia Tecău a vizitat pentru prima oară în calitate de Ambasador Național pentru UNICEF în România o comunitate parte a proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. Acesta s-a întâlnit joi cu primarul localității Berești – Tazlău, Dumitru Tulpan, cu echipa comunitară formată dintr-un asistent social, asistent medical comunitar și consilier școlar, cu cadrele didactice de la Școala Gimnaziala Berești Tazlau, cu copii și părinți susținuți prin proiect.

Horia Tecău a fost numit ambasador național pentru UNICEF în România la 11 aprilie 2017. El sprijnă de mai mulți ani copiii, alăturându-se de curând inițiativelor UNICEF care îi sprijină pe cei mici prin timpul și renumele său.

„Mă bucur că am avut oportunitatea să cunosc profesioniștii care lucrează împreună, zi de zi, astfel încât copiii vulnerabili să poată crește alături de părinții lor, să fie iubiți și protejați și să meargă la școală. Mi-aș dori ca toți copiii din România să beneficieze de sprijin astfel încât să se dezvolte armonios și să își poate împlini visele. Am văzut că acest lucru se poate întâmpla atunci când primăria, școala, profesioniștii și părinții lucrează împreună”, declară Horia Tecău.

Comuna Berești – Tazlău este una dintre cele 45 de comunități în care UNICEF testează Servicii Comunitare pentru Copii și a fost printre primele care au dorit să facă parte din această inițiativă. Acesta este un proiect pilot care asigură intervenție timpurie și de calitate, la nivelul comunității, pentru a reduce pe termen scurt și mediu costurile din sectorul social, de sănătate și de educație.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: