fbpx
Tech

Huawei e la un pas să vândă Honor. Cine vrea să dea 15 mld. $ pe această divizie a companiei chineze?1 min

11/11/2020 < 1 min read

author:

Huawei e la un pas să vândă Honor. Cine vrea să dea 15 mld. $ pe această divizie a companiei chineze?1 min

Reading Time: < 1 minut

Grupul chinez Huawei se află în fazele finale de vânzare a activelor legate de gama de dispozitive mobile Honor, orientate către consumatorii tineri, potrivit informațiilor obținute de Reuters.

Cumpărătorul este un consorțiu format din distribuitorul de telefoane mobile Digital China și guvernul din Shenzhen, reprezentat de cel puțin trei companii de investiții. Aceștia vor plăti 100 de miliarde de yuani (aproximativ 15,1 miliarde de dolari). Acordul include brandul Honor, zona de cercetare-dezvoltare și managementul lanțului de furnizori.

Reuters are informații potrivit cărora Digital China, care distribuie smartphone-urile Honor, ar urma să dețină 15% din companie, iar cel puțin trei companii de investiții sprijinite de guvernul din Shenzhen vor deține între 10% și 15% fiecare.

Huawei nu a comentat oficial informația. Reuters anunțase în noiembrie că gigantul chinez negociază cu mai multe companii vânzarea diviziei Honor, pentru a se putea concentra pe smartphone-urile high-end vândute sub brandul Huawei, care, în urma sancțiunilor impuse de Donald Trump și guvernul SUA, au acces restricționat la Android și la serviciile Google.

Teoretic, smartphone-urile Honor lansate de noii proprietari nu vor fi supuse acelorași restricții, nemaifiind deținute de Huawei. Rămâne de văzut, însă, cum va evolua războiul comercial dintre SUA și China în perioada următoare și dacă noua administrație Biden, dacă va fi instaurată, va reevalua sancțiunile impuse Huawei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *