Tech

Huawei P30 Pro pornește o nouă foto-revoluție

26/03/2019 4 min read

Huawei P30 Pro pornește o nouă foto-revoluție

Reading Time: 4 minuteCompania chineză Huawei a lansat la Paris noile smartphone-uri P30 și P30 Pro, prin care își propune să rescrie regulile fotografiei. Atuurile celor două noi smartphone-uri sunt obținute prin inovații în ceea ce privește senzorii de imagine, zoom-ul optic și digital și în zona de inteligență artificială.

Huawei P30 Pro este noul flagship al producătorului chinez, fiind dotat cu ecran OLED de 6.47 inci curbat la margini, cu rezoluție full HD+ 2340×1080, la un aspect 19.5:9, și notch tip „lacrimă” pentru camera frontală. Senzorul de amprentă se află sub ecran. P30 Pro are la bază procesorul Kirin 980, la fel ca Huawei Mate 20 Pro, doar că acum acesta vine cu 8 GB de RAM. La capitolul fotografie, noutățile se țin lanț. Pe spate avem trei camere Leica – una de 40 MP, cu obiectiv f/1.6 și stabilizare optică a imaginii, una de 20 MP cu obiectiv ultrawide f/2.2 și a treia de 8 MP cu obiectiv f/2.4 și zoom optic 5x, zoom hibrid 10x și zoom digital 50x. Cei de la Huawei spun că tehnologia folosită pentru această a treia cameră este similară unui periscop, cu lentile și o oglindă care se mișcă în funcție de zoom. Din ce am văzut în demostrația live, tehnologia oferă rezultate într-adevăr senzaționale. La cele trei camere se adaugă un senzor ToF (time-of-flight), care asigură focalizare rapidă și oferă adâncime pentru efectul bokeh în modul Portret.

Huawei nu a schimbat doar camerele, ci a venit cu o inovație și la senzori, astfel că în locul unui aranjament clasic RGGB avem RYYB, verdele fiind înlocuit cu galbenul pentru o luminozitate sporită, care oferă rezultate spectaculoase în imaginile cu luminozitate scăzută, aducând un plus de lumină de 40%. Am văzut fotografii ale Căii Lactee făcute cu telefonul ținut în mână, fără trepied, care arată ca cele profesioniste, iar demonstrația live făcută în sală ne-a făcut să descoperim o scenă ascunsă în întuneric care nu fusese captată deloc de fotografiile realizate cu telefoane concurente. Zoomul optic 5x este disponibil și la filmare, iar un update de soft va permite filmarea simultană cu două camere, compania prezentând un exemplu al unei filmării simultane cu zoom și fără.

„Inovații precum Senzorul Huawei SuperSpectrum și lentila SuperZoom ne dau posibilitatea de a depăși granițele atât în cazul fotografiei, cât și în ceea ce privește crearea de videouri – o frontieră a cărei depășire era demult așteptată. Seria Huawei P30 va stabili standardul pentru următoarea generație de smartphone-uri, dând posibilitatea oamenilor să capteze adevărata frumusețe a lumii din jurul lor, prin intermediul unui dispozitiv care le încape în palmă”, a declarat Richard Yu, Directorul General al Huawei Consumer Business Group.

Camera frontală pentru selfie-uri are 32 MP și f/2.2. Huawei P30 Pro este disponibil  cu spațiu de stocare de 128, 256 sau 512 GB, este certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf și are o baterie de 4200mAh. Sistemul Huawei SuperCharge de 40W încarcă bateria până la 70 la sută în 30 de minute. Poate încărca wireless nu doar alte telefoane, ci și alte dispozitive care folosesc această tehnologie, cum ar fi periuțele de dinți electrice. Huawei P30 Pro este disponibil la 999 de euro (128 GB), 1.099 de euro (256 GB) și 1.249 de euro (512 GB), în culorile Breathing Crystal, Black, Aurora și Amber Sunrise, acesta din urmă nefiind confirmat încă pentru piața românească.

Fratele mai mic, Huawei P30 are ecran OLED de 6.1 inci cu marginile drepte. Sistemul de trei camere este ușor diferit, având una de  40 MP cu f/1.8, una de 16 MP cu f/2.2, și cea de 8 MP cu zoom optic de „doar” 3x și deschidere f/2.4. Are 6 GB de RAM și 128 GB spațiu de stocare, bateria este de 3.650 mAh. Prețul anunțat este de 799 de euro.

UPDATE – Operatorii telecom au anunțat prețurile pentru noile Huawei P30 și P30 Pro. Astfel, Vodafone anunță că, la precomandă, Huawei P30 Pro este disponibil la 219,99 euro cu abonamentul Super Red 25 Plus, iar Huawei P30 la 268,99 euro cu abonamentul Super Red 15 Plus. Clienții care fac precomandă primesc gratuit un Huawei Watch GT, un încărcător wireless și garanție extinsă cu 90 de zile. La Telekom România, P30 este disponibil la 3.299 de lei la liber și la 2.429 de lei cu abonamentul Mobil 16, iar P30 Pro poate fi achiziționat cu 3.999 de lei la liber, respectiv 3.119 lei cu abonamentul Mobil 16. Cei care fac precomandă clientul primesc cadou noul Huawei Watch GT și 90 zile garanție extinsă pentru ecran.

Tot la Paris, compania a lansat și Huawei Watch GT, Ediția Active (46 mm) și Ediția Elegant (42 mm), noi smartwatch-uri dotate cu o baterie cu durată de viață extinsă (o săptămână, respectiv două săptămâni. Alte noutăți sunt căștile wireless Huawei FreeLace, care suportă Huawei HiPair pentru o cuplare ușoară și încărcare rapidă, dar și o surpriză, ochelarii inteligenți Huawei X GentleMonster Eyewear, concepuți în colaborare cu renumitul creator de ochelari Gentle Monster. Ochelarii au căști și microfon integrat, astfel că pot înlocui cu succes orice pereche de căști, și au integrat un asistent digital integrat.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă