Antreprenori by eMAG Stiri Tech

iFactor, primul startup românesc care se listează pe Seedrs

19 feb. 2021 2 min

iFactor, primul startup românesc care se listează pe Seedrs

Reading Time: 2 minute

iFactor, startup specializat în soluții digitale de finanțare pentru IMM-uri, a primit finanțare din partea ROCA X și devine prima companie românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.

Runda curentă, condusă de ROCA X, va susține dezvoltarea iFactor și a serviciilor sale care oferă investitorilor privați din Europa posibilitatea tranzacționării unei noi clase de active.

În următorii doi ani compania își propune scalarea, pornind de la IMM-urile românești și vizând extinderea pe piețele din Marea Britanie, Germania, Austria și Elveția. În plus, compania are mai multe module operaționale în dezvoltare și se va concentra pe optimizarea și îmbunătățirea produselor existente.

„Expertiza grupului Impetum, în special în zona de distress (prin CITR și ROCA Investments) ne va ajuta nu doar să navigam printre obstacolele care sunt prezente în drumul unui fintech care dorește să scaleze rapid, dar în special în dezvoltarea produsului iFactor ca primă opțiune de finanțare a IMM-urilor aflate în zona de distress în urma crizei economice declanșate de COVID-19”, a declarat Cosmin Curticăpean, CEO și cofondator iFactor.

iFactor este prima companie din Europa care folosește un prototip hibrid de furnizare de lichidități pentru companiile mici și mijlocii, și care a primit acceptul BNR ca și investitorii privați să investească în IMM-uri. Modelul de business schimbă paradigma tradițională de finanțare dintr-una preponderent concentrată pe mediul bancar într-una digitală centrată pe antreprenor.

Matei Dumitrescu, Senior Investment Partener ROCA X

 „iFactor marchează o serie de premiere în piața din România și are deja o susținere importantă din partea investitorilor români și străini, dovedind un produs viabil și mai ales necesar in această perioadă. Este prima companie românească de pe piața de finanțare alternativă care poate activa și în zona de distress, ceea ce ne dă încredere că produsul va fi rapid adoptat și scalat pe piețele europene”, declară Matei Dumitrescu, Senior Investment Partener ROCA X.

În perioada imediat următoare, iFactor își propune să accelereze extinderea pe pe piața din România și să devină un jucător puternic pe zona de factoring și împrumuturi IMM pe piața din Marea Britanie.

Strategia de atragere de investiții a fost gândită sub forma unei sindicalizări care să compună atât investitori instituționali din zona de early stage din Romania (ROCA X și Smart Impact Capital), cât și business angels și investitori afiliați unor organizații precum TechAngels sau Transilvania Angels Network.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: