Analize Business Stiri Tech

În 2020, companiile au folosit doar 20% din sumele pentru traininguri. Cum se vor reface bugetele

11 feb. 2021 2 min

În 2020, companiile au folosit doar 20% din sumele pentru traininguri. Cum se vor reface bugetele

Reading Time: 2 minute

În anul 2020 companiile au folosit doar 20% din sumele pe care le-au bugetat pentru traininguri, concentrându-se strict pe cursurile care țin de core business-ul lor, arată un studio Digital Stack, divizia grupului Școlii Informale de IT.

“Estimăm că bugetele de training ale companiilor de IT vor crește semnificativ față de anul 2020, companiile axându-se pe zone critice pentru business-ul lor, pe aspecte eminamente tehnice, precum cursurile de programare, securitate cibernetică sau cele de administrare Linux, DEVOPS. Mă aștept ca interesul acestora față de trainingurile de soft skills să fie, în continuare, redus pentru că nu sunt <critice>”, afirmă Mihai Talpoș, managing partner al Școlii informale de IT.

Planuri pentru 2021

Obiectivele managementului Digital Stack pentru 2021 vizează o cifră de afaceri în jurul a 180.000 de euro și o creștere a numărului de clienți cu 50 %, în special în rândul companiilor cu peste 100 de angajați. În acest moment, clienții Digital Stack provin, cu precădere, din industrii precum: IT, banking, asigurări, ecommerce și farma.
Divizia Digital Stack se diferențiază de alte soluții de educație alternativă de pe piață prin programe dedicate de learning pentru end-2-end tech skill development și evaluări atente pentru companii, pe tot parcursul cursurillor.

Cursuri AI


Dacă pe segmentul de upskilling automatizarea și robotizarea sarcinilor sunt procese la mare căutare, în mod specific, pe partea de reskilling, Digital Stack consideră că firmele vor achiziționa pentru angajații lor cursuri de programare (Java, Javascript, Python, C#) și de dezvoltare a aplicațiilor mobile (Android, IoS, Flutter).

“În 2021, companiile vor pune tot mai mult accentul pe automatizarea și robotizarea proceselor de lucru, în domenii precum producție sau automotive. De asemenea, va crește adopția RPA (robotic process automation – roboți software) în domenii precum bănci, asigurări, leasing, retail și e-commerce. Vom vedea tot mai multe proiecte care implică inteligența artificială și machine learning. Toate aceste schimbări vor necesita creșterea competențelor angajaților și programe speciale de învățare pentru aceștia. O altă tendință importantă este deschiderea oportunităților pentru forța de muncă națională sau globală”, declară Carmen Ciulacu, managing partner, Digital Stack.


În general, bugetele companiilor pentru cursuri IT sunt între 500-1.500 de euro pe an/per angajat.

Cele mai solicitate cursuri din cadrul Digital Stack au fost cele de baze de date – SQL, analiză de business si programare (Java, Python).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: